دوره 14، شماره 55 - ( زمستان 1399 )                   جلد 14 شماره 55 صفحات 110-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه حقوق، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
2- گروه حقوق، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران. (نویسنده مسؤول)
3- گروه حقوق، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران - گروه حقوق پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:  
پیشرفت دانش پزشکی از یکسو و ضرورت‌های اجتماعی و نیازهای روحی از سوی دیگر، از جمله عواملی هستند که منجر به گرایش روزافزون افراد به جراحی‌های پلاستیک در جوامع مختلف گردیده است. ویژگی‌های خاص این نوع از عملیات پزشکی در حوزه جراحی‌های زیبایی و ترمیمی منجر به معضلات حقوقی، اجتماعی و آسیب‌های جسمی و روانی بسیاری شده است. کاهش حداکثری ضریب احتمال حدوث چنین وقایعی دغدغه اکثر سیاستگذاران حوزه قضایی و متولیان حوزه سلامت در دنیا می‌باشد، اما متأسفانه در کشور ما قانونگذار و یا متولیان امر مبادرت به اتخاذ سیاست تقنینی و یا اجرایی مناسبی در این حیطه ننموده‌اند. پژوهش حاضر درصدد است تا با بررسی علل شایع بروز آسیب‌های جراحی پلاستیک و ترمیمی به تبیین علل و عوامل مولد این قسم از جراحی پرداخته و به تبع آن راهکارهای پیشگیری از وقوع چنین صدماتی را مورد بررسی قرار دهد.
در کشور انگلستان در این گستره در سال 2016 جهت برون‌رفت از چالش‌ها و مشکلات موجود، چارچوب‌های نظارتی تحت عنوان «استاندارد‌های حرفه‌ای برای جراحی زیبایی» تعیین و در این راستا به تبیین و تنسیق چگونگی انجام اعمال جراحی زیبایی پرداخته است که با بهره‌گیری از آن می‌توان، کمک شایانی به از هم‌گسیختگی و فقدان قوانین خاص و منسجم در کشور و رعایت ملاک‌ها و استاندارد‌های مرتبط با انجام اعمال جراحی پلاستیک و ترمیمی در راستای پیشگیری و کاهش ضریب احتمال بروز آسیب‌ها و صدمات در این زمینه نمود.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1399/3/6 | پذیرش: 1399/7/15

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.