دوره 16، شماره 57 - ( 1-1401 )                   جلد 16 شماره 57 صفحات 125-110 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moghaddasi M B, Ghasemi E, Ameri Z. Covid-19 Pandemic and its Impact on Fundamental Rights and Freedoms (Comparative Study in Belgium, France and Iran). MLJ 2022; 16 (57) :110-125
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1337-fa.html
مقدسی محمدباقر، قاسمی احسان، عامری زهرا. همه‌گیری کرونا و تأثیر آن بر حقوق و آزادی‌های اساسی (مطالعه تطبیقی بلژیک، فرانسه و ایران). مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1401; 16 (57) :110-125

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1337-fa.html


1- گروه حقوق، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه بجنورد، بجنورد، ایران
2- گروه حقوق کیفری و مدنی، دانشکده حقوق، دانشگاه کاتولیک لوون، بروکسل، بلژیک
چکیده:  
زمینه و هدف: همه‌گیری کرونا تمامی ابعاد زندگی بشر را تحت تأثیر قرار داده است. دولت‌ها تلاش کرده‌اند با وضع محدودیت‌های گوناگون جلوی شیوع ویروس کرونا را بگیرند، گرچه اقدامات محدودکننده جهت مقابله با این بحران صورت گرفته، اما در نتیجه اعمال این محدودیت‌ها حقوق و آزادی‌های اساسی نیز تحت تأثیر قرار گرفته و در برخی موارد محدود شده است. این مقاله در تلاش است با رویکرد تطبیقی به بررسی تأثیرات محدودیت‌های پیش‌بینی‌شده در دوران همه‌گیری کرونا بر حقوق و آزادی‌های اساسی بپردازد. 
روش: این مقاله به صورت توصیفی ـ تحلیلی است و با روش کتابخانه‌ای و با بهره‌گیری از فیش‌برداری تهیه و تدوین شده است. برای گردآوری مطالب حقوق تطبیقی از منابع خارجی در دسترس استفاده شده است.
ملاحظات اخلاقی: این مقاله از ابتدا تا انتها به اصول اخلاقی، صداقت، رازداری، اصل رعایت حقوق، اصل مالکیت مادی و معنوی پایبند می‌باشد.
یافته‌ها: یافته‌های این مقاله نشان می‌دهد که تحدید حقوق و آزادی‌های اساسی در سایه همه‌گیری کرونا وجه مشترک نظام بلژیک، فرانسه و ایران است. با این حال در نظام حقوقی بلژیک و فرانسه، مداخلات از رهگذر قوانینی که به تصویب مراجع صلاحیتدار رسیده، صورت گرفته است. در ایران با وجود اصل 79 قانون اساسی که قابل تطبیق با وضعیت فعلی است و بر اساس آن باید مصوبات محدودکننده به تصویب مجلس برسد، ستاد ملی مقابله با کرونا ذیل شورای عالی امنیت ملی تشکیل شده و این ستاد ضوابط ناظر بر محدودیت‌ها را وضع می‌کند.
نتیجه‌گیری: اگرچه دولت‌ها با استناد به وضعیت اضطراری پیش رو می‌توانند دامنه حقوق و آزادی‌های اساسی را محدود کنند، ولی ضروری است دامنه محدودیت‌ها به صورت واضح مشخص شده، به صورت رسمی به شهروندان ابلاغ و منتشر شده و مدت آن نیز تعیین گردد.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/3/15 | پذیرش: 1400/9/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb