دوره 16، شماره 57 - ( 1-1401 )                   جلد 16 شماره 57 صفحات 230-215 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghassemi A. The Public Law of Health: A Contemplation on the Need for Dissemination of Health Governance as an Interdisciplinary Solution for Fighting against the Covid-19 Pandemic. MLJ 2022; 16 (57) :215-230
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1395-fa.html
قاسمی آرین. تأملی در ضرورت ترویج حکمرانی سلامت به مثابه راهکاری میان‌رشته‌ای در مقابله با پاندمی کرونا در پرتو حقوق عمومی سلامت. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1401; 16 (57) :215-230

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1395-fa.html


پژوهشگر مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:  
زمینه و هدف: پاندمی کرونا با همه مشکلات و دشواری‌هایی که برای جامعه جهانی، دولت‌کشورها و آدمیان به وجود آورده است، یک واقعیت را فراروی انسان کنونی قرارداده است. این واقعیت دلالت بر این موضوع می‌نماید که زیست ورای فردی انسان‌ها نقصان‌های جدی دارد. بافت و ساخت زیست انسان ایرانی نیز چنین است. وضعیت اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و... ایرانیان پساظهور کرونا تلاطمات جدی یافته و خلل‌ها خود را نشان داده است. یکی از این خلل‌ها، وضعیت نظام سلامت است که به روشنی هم کاستی‌های خود را نشان داده است و آسیب‌پذیر گردیده است. یکی از مظاهر این کاستی، فقدان حکمرانی سلامت است. نظریه «حقوق عمومی سلامت» (که نباید با دانشواژه حقوق سلامت عمومی خلط شود) دیدگاهی فاقد سابقه طرح در ادبیات حقوقی ایران است که می‌تواند مولودی مسعود برای مقابله با پاندمی کرونا به بار آورد. بر بنیان این نظریه باید دیدگاه «حقوق عمومی سلامت» گسترش یافته، موضوع حکمرانی سلامت را مورد مداقه قرار داده و ترویج دهد تا تمام اجزای نظام حکمرانی در وضعیت پاندمی کرونا در خدمت تأمین سلامت قرار گیرد.
روش: پژوهش حاضر از نوع پژوهش‌های نظری است که با ‌روش تحقیق توصیفی‌ ـ ‌تحلیلی و رویکرد نوگرا بدون هرگونه سابقه طرح در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران انجام یافته است. شیوه گرد‌آوری صورت کتابخانه‏ای ـ اینترنتی و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات حقوقی انجام یافته است.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
یافته‌ها: یافته پژوهش دلالت بر ضرورت ارتقای گفتمان حکمرانی سلامت در بستر نظریه جدید «حقوق عمومی سلامت» دارد.
نتیجه‌گیری: در صورت ترویج گفتمان حکمرانی سلامت در بستر نظریه «حقوق عمومی سلامت»، بسیاری مصائب مربوط به مدیریت مقابله با کرونا در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران حل خواهد گردید.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/5/15 | پذیرش: 1400/9/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb