جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی                   جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی صفحات 258-245 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه حقوق خصوصی, واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران،
2- گروه حقوق خصوصی, واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران
3- گروه حقوق خصوصی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران،
چکیده:  
زمینه و هدف: برای تعیین آثار حاکم بر قرارداد ضوابطی موجود است. این قواعد در کشورها و مناطق مختلف جهان با داشتن نظام‌های حقوقی متفاوت، به صورت متحدالشکلی جای خود را یافته‌اند. یکی از مصادیق مهم قراردادها، قرارداد دادرسی می‌باشد. مقاله حاضر در پی آن است تا ضمن بررسی قرارداد دادرسی به تحلیل اقتصادی آن بپردازد.
مواد و روش‌ها: این تحقیق از نوع نظری بوده ‌روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‏ باشد و روش جمع‏ آوری اطلاعات بصورت کتابخانه ‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
یافته‌ها: نظریه قرارداد دادرسی، می‌تواند یکی از ابزارهای مورد استفاده در سیاست قانون‌گذاری باشد. یافته­ ها نشان می‌دهد که اقتصاد حقوق یا تحلیل اقتصادی حقوق از منظر اقتصادیست، این مکتب از فلسفه پیامدگرایی عدالت الهام گرفته و نوعی روش­شناسی علمی به حساب می ­آید منطق اقتصاد حقوق، کاربست اصول اقتصادی در فرآیند تصمیم ­گیری حقوقی است، اقتصاد قرارداد نیز به دنبال کارآیی قراردادی، تخصیص هزینه­ های معاملاتی، مبارزه با فرصت طلبی قراردادی و تخصیص خطرات قراردادی با هدف تأمین رفاه اجتماعی و اجرای قرارداد کار آمد است.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت­داری رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: تجزیه و تحلیل اقتصادی فرآیند دادرسی مدنی بر اساس هزینه‌های اقامه دعوی به منظور بالا بردن کارایی و کیفیت دادرسی و بهینه‌سازی منطقی هزینه‌های دادرسی است چنانچه دارسی کارآمد از جمله تضمین‌های عدالت مدنی است.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/2/4 | پذیرش: 1400/5/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.