دوره 5، شماره 17 - ( تابستان 1390 )                   جلد 5 شماره 17 صفحات 171-141 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده:  

«سقط درمانی» به ختم بارداری، قبل از این‌که جنین توانایی ادامه‌ی حیات در خارج از بدن مادر را داشته باشد، به‌منظور محافظت از سلامت مادر یا به دلیل بیماری یا نقایص جنین اطلاق می‌گردد. تحقیقات صورت گرفته در مورد سقط جنین نشان می‌دهد که رابطه‌ی مستقیمی بین قانونی ‌بودن سقط جنین و کاهش آمار مرگ‌ و میر زنان ناشی از سقط های جنایی وجود دارد اما با تصویب قانون سقط درمانی و صدور مجوز در موارد بیماری‌های جنینی و مادری تعیین شده که باعث عسر و حرج مادر می‌شود تحولی اساسی در زمینه‌ی سقط جنین درمانی صورت گرفت.

با این وجود موارد زیادی از بارداری‌های ناخواسته است که به دلایل متعدد در قانون موجود، مورد توجه قانون‌گذار قرار نگرفته است که ضرورت بررسی ابعاد مختلف قضیه را آشکار می‌سازد. همچنان‌که در کشورها رویه‌های متفاوتی برای سقط درمانی برگزیده شده است لازم است که قانون‌گذار ما هم با نگرشی نو به مسأله‌ی سقط جنین، زنان زیادی را که قربانی جرایم جنسی شده‌اند تحت حمایت قانونی، بهداشتی و اجتماعی خود قرار دهد.


دریافت: 1390/3/26 | پذیرش: 1390/5/31

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.