دوره 13، شماره 50 - ( پاییز 1398 )                   جلد 13 شماره 50 صفحات 167-155 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه تهران، پژوهشگر، تهران، ایران
چکیده:  
هایمنوپلاستی (Hymenoplasty) یا ترمیم پرده بکارت عملی است که پزشکان به منظور ترمیم پرده بکارت دختری که آن را در اثر داشتن ارتباط جنسی کافی (منظور مقاربت مهبلی است) با فرد دیگری یا در اثر حوادث دیگر از دست داده است، انجام می‌دهند.
پزشکان در طول طبابت خود ممکن است با تقاضاهایی رو به ‌رو شوند که جنبه درمانی ندارد و برخاسته از ملاحظات فرهنگی و عرفی جامعه است. با توجه به این‌که پزشک در چنین مواردی نیز باید بیشترین منفعت را برای بیمار در نظر بگیرد و از طرفی نمی‌تواند ملاحظات فرهنگی و عرفی جامعه را نادیده گیرد، با چالش مواجه می‌شود. یکی از این موارد چالش‌برانگیز ترمیم پرده بکارت (Hymen) است (1).
هدف از انجام چنین عملی باکره نشان‌دادن زن و گاه فریب شوهر در ازدواج است، اما این‌که آیا انجام چنین عملی جایز است یا خیر امری است که از منظر فقهی و حقوقی در این مقاله به آن پاسخ داده خواهد شد.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1397/2/18 | پذیرش: 1398/1/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.