دوره 13، شماره 49 - ( تابستان 1398 )                   جلد 13 شماره 49 صفحات 165-149 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dehdarzadeh F, Mir Mohammad Sadeghi H, Ashouri M, Mahdavi Sabet M A. Mentally Retarded Persons Offences; Causes of Crime and Prevention from the Perspective of Police Officers, Lawyers and Judges. MLJ 2019; 13 (49) :149-165
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-838-fa.html
دهدارزاده فاطمه، میرمحمدصادقی حسین، آشوری محمد، مهدوی ثابت محمدعلی. جرائم افراد عقب‌مانده ذهنی؛ علل ارتکاب و عوامل پیشگیری از دیدگاه افسران پلیس، وکلا و قضات. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1398; 13 (49) :149-165

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-838-fa.html


1- گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی، دانشکده حقوق، الهیات و علوم سیاسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی، دانشکده حقوق، الهیات و علوم سیاسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. (نویسنده مسؤول)
چکیده:  
این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت‌بندی مهم‌ترین جرائم ارتکابی توسط افراد عقب‌مانده ذهنی، علل ارتکاب و عوامل مؤثر بر پیشگیری از بروز جرم از دیدگاه افسران پلیس، وکلا و قضات انجام گردیده است. این مطالعه از نوع کیفی و با استفاده از روش دلفی از طریق مشارکت گروه 33 نفره که شامل ۱۱ نفر افسران پلیس، 11 نفر وکلا و 11 نفر قضات طی 3 مرحله انجام پذیرفت و در نهایت خلاصه آماری پاسخ‌ها تهیه‌شده و تعیین‌شده 7 معیار برتر تعیین گردید. حاصل این پژوهش نشان داد که بیشترین و کم‌ترین جرم ارتکابی توسط افراد عقب‌مانده ذهنی به ترتیب خسارت به اموال و قتل، مهم‌ترین عوامل مؤثر بر بزه‌کاری این افراد پایین‌بودن متوسط بهره هوشی و سوء استفاده توسط سایر مجرمان و مهم‌ترین عوامل مؤثر بر پیشگیری از بزه‌کاری افراد عقب‌مانده ذهنی، ارتقای آگاهی‌های این افراد از طریق آموزش و نهادینه‌کردن فرهنگ برخورد صحیح با آن‌ها است. از آنجایی که افراد عقب‌مانده ذهنی از مجموعه‌ای از مشکلات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و تربیتی رنج می‌برند، آموزش‌دادن به این افراد در راستای حمایت از حقوق خود و همچنین تعلیم و آموزش افسران پلیس، وکلا و قضات شرط لازم جهت تحقق عدالت است.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1397/2/26 | پذیرش: 1397/12/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb