دوره 15، شماره 56 - ( 1-1400 )                   جلد 15 شماره 56 صفحات 87-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- پردیس خواهران، دانشگاه امام صادق (ع)، تهران، ایران
چکیده:  
زمینه و هدف: یکی از مشکلات دانش پزشکی در حوزۀ ناباروری که به امری رایج تبدیل شده، پدیدۀ چندقلوزایی و تولد نوزادان معیوب است. پزشکان در کلینیک‌های ناباروری تلاش می‌کنند تا از طریق کاهش جنین، این مشکل را تا حدود زیادی تقلیل دهند و به سطح قابلِ‌قبولی برسانند. از این‌رو باتوجه ‌به اهمیت و ضرورت مقولۀ کاهش جنین، هدف اصلی این پژوهش بررسی آثار ناشی از این پدیده و لزوم آگاهی از آن‌ها است.
مواد و روش‌ها: این تحقیق از نوع نظری بوده ‌روش تحقیق به صورت توصیفی‌ـ‌تحلیلی و با رویکردی فقهی‌ـ‌حقوقی است. جمع‌آوری اطلاعات به صورت کتابخانه‏ای و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات حقوقی و فقهی صورت گرفته است.
یافته‌ها: یافته­های این پژوهش نشان می‌دهد که کاهش جنین، در صورتی که تعداد جنین‌های منتقل‌شده به رحم مادر بیش از یکی باشد، گرچه در بعضی از موارد دارای توجیه اخلاقی، فقهی و قانونی است، آثار منفی انکارناپذیری بر مادر، جنین و جامعه دارد.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت­داری رعایت شده است.
نتیجه ­گیری: نتایج پژوهش حاکی از آن است که اتخاذ رویکردی متناسب با تحولات پزشکی در حوزۀ درمان ناباروری، در راستای تعیین ضوابط قانونی و پزشکی از جمله محدودیت انتقال بیش از یک جنین به رحم مادر توسط پزشکان، برای جلوگیری از اقدام به کاهش جنین و آثار منفی آن، امری ضروری و نیازمند قانون­گذاری است.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1399/4/11 | پذیرش: 1400/1/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.