دوره 7، شماره 24 - ( بهار 1392 )                   جلد 7 شماره 24 صفحات 191-171 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عضو هیأت علمی گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی، دانشکده‌ی حقوق، دانشگاه شهید بهشتی، رییس کمیته پژوهش انجمن علمی حقوق پزشکی ایران، رییس کتابخانه و رییس گروه عدالت کیفری و حقوق بشر مرکزی و کرسی حقوق بشر مرکز، صلح و دموکراسی یونسکو در دانشگاه شهید بهشتی،
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
چکیده:  

گاهی موانع و مشکلاتی در زندگی آدمی پدید میآید که سازگاری و در نتیجه تعادل روانی فرد را برهم می زند و باعث بروز اختلالات روانی شود. موضوع درگیری بیماران روانی با قانون و ارتکاب جرم یکی از معضلات دادرسی عادلانه است که دادگاه ها موظفند با جلب نظر متخصصین روانپزشکی، رأی خود را درباره ی مجرمیت یا عدم مجرمیت مبتلایان به اختلالات روانی صادر نماید. در هم هی قوانین کیفری، بررسی استحقاق مجازات و یا برداشتن مجازات از مجرم مشروط به اثبات این موضوع است که فرد مبتلا به اختلال روانی در فهم ماهیت رفتار مجرمان هاش توانایی تشخیص نتیج هی مجرمانه و حسن و قبح عملش را داشته است یا خیر. در این مقاله سعی بر این است که رویکرد سیستم جزایی ایران را در برخورد با مقوله ی اختلال روانی و در مصداق اخص شخصیت ضد اجتماعی وتأثیر آن بر قابلیت انتساب جرم به مجرمِ بیمار را بررسی نماییم.


دریافت: 1391/10/3 | پذیرش: 1391/12/8

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.