جلد 12 - ویژه‌ نامه حقوق بشر و حقوق شهروندی                   جلد 12 - ویژه‌ نامه حقوق بشر و حقوق شهروندی صفحات 371-357 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Beygi Herbagh H, Kalantari K. Concepts and Instances of Murder Resulting from Abandonment in the Iranian Legal System and the Kamnola Legal System. MLJ 2018; 12 :357-371
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1225-fa.html
بیگی هرباغ حمزه، کلانتری کیومرث. مفهوم و مصادیق قتل ناشی از ترک فعل در نظام حقوقی ایران و نظام حقوقی کامن‌لا. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1397; 12 () :357-371

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1225-fa.html


1- دانشکده حقوق، دانشگاه مازندران، مازندران، ایران
2- گروه حقوق جزا و جرم شناسی، دانشکده حقوق، دانشگاه مازندران، مازندران، ایران. (نویسنده مسؤول)
چکیده:  
زمینه و هدف: در حقوق کیفری حساسیت بسیار بیشتری در طراحی و تصویب قوانین و به طور کلی مقررات کیفری وجود دارد. دلیل این مسئله به هدف اصلی مقررات کیفری، یعنی استقرار عدالت کیفری باز می‌گردد. در جوامع مختلف، قتل به عنوان یکی از مصادیق جدی و شدید رفتارهای مجرمانه محسوب می‌شود. این جرم مانند سایر جرائم ممکن است در نتیجه ترک فعل رخ دهد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی مفهوم و مصادیق قتل ناشی از ترک فعل در پرتو مقررات نظام حقوقی ایران و کامن‌لا می‌باشد.
مواد و روش‌ها: در پژوهش حاضر که با روش توصیفی - تحلیلی و با استفاده از ابزار کتابخانه‌ای گردآوری شده است، در گام اول، مفاهیم و متغیر اصلی پژوهش، یعنی ترک فعل و قتل ناشی از ترک فعل مورد بحث و بررسی قرار گرفته است و در گام بعد، مصادیق، اقسام و شرایط ارتکاب قتل ناشی از ترک فعل در نظام حقوقی ایران و کامن‌لا مورد توجه قرار خواهد گرفت.
یافته‌ها: در نظام حقوقی ایران ترک فعل عبارت است از امتناع ارادی شخص از انجام فعل ایجابی معین که قانون‌گذار در شرایط خاص مکلف را در صورت توانایی ملزم به انجام آن نموده است. در حقوق کامن‌لا درخصوص ترک فعل، هیچ‌گونه تعریفی وجود ندارد و ترک فعل در ذیل رکن مادی جرم و رابطه سببیت معنا پیدا می‌کند که معیارهای آن در رویه قضایی متبلور شده است.
نتیجه‌گیری: در نظام حقوقی ایران، مصادیق قتل ناشی از ترک فعل را می‌توان از جهت عنوان مجرمانه در فضای عمدی و شبه‌عمدی مشاهده کرد و با توجه به مقررات قانون مجازات اسلامی، ارتکاب قتل ناشی از ترک فعل در فضای خطای محض متصور نیست. در نظام حقوقی کامن‌لا، مصادیق قتل ناشی از ترک فعل به دو دسته ترک فعل متضمن خطر و ترک فعل ناشی از بی‌پروایی و بی‌مبالاتی تقسیم می‌شود.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1397/7/6 | پذیرش: 1399/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb