دوره 15، شماره 56 - ( 1-1400 )                   جلد 15 شماره 56 صفحات 381-365 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران
2- گروه حقوق بین الملل، دانشگاه پیام نور مرکز گرمسار، سمنان، ایران
3- گروه الهیات، فقه و مبانی حقوق اسلامی، واحد محلات، دانشگاه آزاد اسلامی، مرکزی، ایران
4- دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس، کالیفرنیا
چکیده:  
زمینه و هدف: حق بر سلامت به عنوان یک حق ذاتی به این مفهوم است که هر فرد حق داشته تا به بالاترین استاندارد سلامت جسمانی و روانی دستیابی داشته و این حق همه خدمات پزشکی، بهداشت عمومی، غذا و مسکن مناسب، محیط کار سالم و محیط زیست تمیز را شامل می‌شود. لجستیک مطلوب در تأمین ملزومات پزشکی، تأثیر به سزایی در کاهش هزینه‌‌ها و ارائه مطلوب خدمات بهداشتی، درمانی و دارویی در تضمین حق سلامت شهروندان ایفا می‌نماید.
مواد و روش‌ها: تحقیق حاضر با بهره‌گیری از شیوه تحلیلی-توصیفی و با رویکرد استنباطی این مقوله را مورد بررسی و کنکاش عمیق قرار داده است، و با مراجعه به کتاب­ ها و مقاله­ ها این موضوع را مورد بررسی قرار داده است.
یافته‌ها: یافته‌های حاصل از پژوهش بیانگر آن است که از آنجا که تأمین مطلوب ملزومات پزشکی تأثیر مستقیمی بر تحقق اهداف نظام سلامت و تضمین حق سلامت شهروندان دارد، بررسی لجستیک مطلوب بر اهداف نظام سلامت می‌تواند سیاست­گذاران نظام سلامت را در راستای بهبود عملکرد جامعه پزشکی در ارائه خدمات درمانی کمک نماید.
ملاحظات اخلاقی: در این پژوهش از ابتدا تا انتها اصول صداقت و امانت­داری رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: اصلی‌ترین کارکرد نظام سلامت و جامعه پزشکی هر کشوری، تأمین و ارائه ملزومات این حوزه است. نظام سلامت هر کشوری جهت تأمین و تضمین امکان یک زندگی سالم، مکلف به پیش­بینی اقداماتی در حوزه وسیعی در حیطه پزشکی هستند که برخی از این اقدامات مستلزم عملکرد فوری و بعضی دیگر در طول زمان بایستی صورت پذیرد. تأمین تجهیزات و ملزومات پزشکی به یکی از اجزاء لاینفک بیمارستان‌ها تبدیل شده‌اند. با این حال از سوی جامعه پزشکی روش سیستماتیک و مدونی در زمینه لجستیک مطلوب اعمال نمی‌گردد. لذا بررسی مسائل مربوط به این حیطه در خصوص تأثیر لجستیک مطلوب در تأمین ملزومات پزشکی هدف این تحقیق می‌باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1399/8/29 | پذیرش: 1399/12/18

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.