دوره 15، شماره 56 - ( 1-1400 )                   جلد 15 شماره 56 صفحات 882-865 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moghofei M, Ranjbar I, Azadbakht F. Responsibility of governments for environmental pollution in the light of the normative hierarchy of the international legal system. MLJ 2021; 15 (56) :865-882
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1368-fa.html
موقوفه ئی مهری، رنجبر ایرج، آزادبخت فرید. مسئولیت دولت‌ها در قبال آلودگی‌های زیست محیطی در پرتو سلسله مراتب هنجاری نظام حقوق بین‌الملل. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1400; 15 (56) :865-882

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1368-fa.html


1- گروه حقوق بین الملل، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران
2- گروه علوم سیاسی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.
چکیده:  
زمینه و هدف: ممنوعیت آلودگی محیط زیست و حق بر داشتن محیط زیست سالم، از نظر موضوعی جزئی از قلمرو حقوق بشر بین­ المللی محسوب می­شوند. در فضای حقوق بشر بین المللی، جایگاه هنجارهای مختلف، متفاوت است. هدف اصلی در این پژوهش، بررسی ممنوعیت آلودگی محیط زیست در نظام حقوق بشر بین­المللی و سلسله مراتب هنجاری آن می باشد.
مواد و روش‌ها: این تحقیق از نوع نظری بوده ‌روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می ‏باشد و روش جمع‏ آوری اطلاعات بصورت کتابخانه‏ ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
یافته‌ها: یافته­ های پژوهش حاضر نشان می­دهد که با در نظر گرفتن اهمیت و جایگاه محیط زیست و ممنوعیت آلودگی آن و نیز ارتباط نزدیک آن با مصادیق مسلم قواعد آمره بین ­المللی مانند حق بر حیات، ممنوعیت توسل به زور و تجاوز و همچنین رویه بازیگران بین ­المللی (اعم از دولتی و غیردولتی)، این ظرفیت وجود دارد که ممنوعیت آلودگی محیط زیست را مصداقی از قواعد آمره حقوق بین ­الملل قلمداد نمود.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت­داری رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: به نظر می ­رسد که درنظر گرفتن سازوکار مسئولیت مشدد برای دولت­ ها و درنظر گرفتن تعهداتی برای سایر اعضاء جامعه بین ­المللی در موارد آلودگی­ های گسترده محیط زیست، منطبق با اصل مشارکت (که یکی از اصول بنیادین حقوق محیط زیست می ­باشد) است.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1399/12/2 | پذیرش: 1400/4/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb