Mousavifard S M R, Khodayar H, Bijani M, Romanan F. Prospective Research of Medical Passive Defense in Biological Attacks Emphasizing the Hypothesis of Corona Bioterrorism. MLJ 2022; 16 (57) :1001-1016
URL:
http://ijmedicallaw.ir/article-1-1588-fa.html
موسویفرد سیدمحمدرضا، خدایار حسین، بیژنی مهدی، رومنان فاطمه. آیندهپژوهی پدافند غیر عامل پزشکی در حملات زیستی با تأکید بر فرضیه بیوترویسم کرونا. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1401; 16 (57) :1001-1016
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1588-fa.html
1- گروه حقوق جزا و جرمشناسی، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران
2- گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، دانشکده الهیات و معارف اسلامی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران،
3- گروه حقوق، دانشکده حقوق، دانشگاه الکترونیک دانشگاه آزاد، تهران، ایران،
4- گروه حقوق، دانشکده حقوق، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران،
چکیده:
زمینه و هدف: امروزه با وضعیت آنارشیک حاکم بر نظام بینالملل که بازیگران رسمی (دولتها) و غیر رسمی (همانند گروهای تروریستی و...) مبتنی بر اصل خودیاری در پی تضعیف دیگر رقبای سیاسی در قالب منافع خود هستند، در گروههای غیر رسمی همچون گروهکهای تروریستی برای مقاصد خاص دست به هرگونه اقداماتی میزنند، این رویکرد گاهی در قالب تعامل پنهان بازیگران رسمی با بازیگران غیر رسمی است که شکل بسیار خطرناکی برای صلح و امنیت جهانی است، گاهی بازیگران غیر رسمی رأساً علیه امنیت بینالمللی اقدام میکنند، بر اساس مفروضات احتمالی حول بیوتروریسمبودن کووید-19، استفاده گروههای تروریستی از حملات زیستی در آینده به عنوان خطری بالقوه جهان معاصر را تهدید میکند خط مقدم مبارزه با این تهدیدات نظام پزشکی و سلامت است.
روش: این پژوهش با رویکردی توصیفی ـ تحلیلی و روش اسنادی رجوع به منابع کتابخانهای و اینترنتی مورد بررسی قرار گرفته است.
ملاحظات اخلاقی: در پژوهش حاضر جنبههای اخلاقی مطالعه کتابخانهای شامل اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
یافتهها: رویکردهای پدافند غیر عامل پزشکی در حملات زیستی که امروزه در قالب بیمارهای حاد تنفسی نمود یافته است، همانند خط مقدم در حالت جنگی و خط آتش پدافند باید عمل کند این امر میطلبد که آمادگیهایی از قبل (در سطوح برنامهریزی، سختافزاری و نرمافزاری) وجود داشته باشد که تبیین خواهد شد.
نتیجهگیری: با توجه به مفروضاتی که حول محور کروناویروس جدید یا همان ویروس ووهان وجود دارد که در محافل علمی و سیاسی بر اساس یکسری ادله مثبتِ گمانهزنیهایی وجود دارد و مطرح شده است، میطلبد کشورها در حوزه نظام پزشکی و سلامت مبتنی بر اصل خودیاری و بقا در چنین محیطی آمادگیهای لازم را در جهت مقابله با چنین حملات زیستی داشته باشند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1401/7/5 | پذیرش: 1401/10/24