Nikjo A, Rezaei K, Mami B, Hatampour Graviani A. Analyzing the Framework and Foundations of Philosophical Schools Regarding Peace in International Law. MLJ 2022; 16 :1140-1150
URL:
http://ijmedicallaw.ir/article-1-1643-fa.html
نیکجو علی، رضایی کاوه، مامی بهروز، حاتمپور گراویانی امیر. واکاوی چهارچوب و مبانی مکاتب فلسفی در قبال صلح در حقوق بینالملل. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1401; 16
() :1140-1150
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1643-fa.html
1- گروه حقوق، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
2- گروه حقوق، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران،
3- گروه حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.،
4- گروه حقوق، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران،
چکیده:
زمینه و هدف: با توجه به ارتباطات ملل مختلف در عرصه جهانی امروزه صلح به عنوان حیاتیترین پیوند و اتحاد بین جوامع بشری مطرح میگردد و مخاصمه در هر جای جهان باشد، عرصه بینالمللی را تحت تأثیر میگذارد، بحرانی که امروزه در اوکراین رخ داده و صلح منطقه را به مخاطره انداخته است. بر روی کمبود غلات در جهات تأثیر گذاشته است. بنابراین در عصر حاضر فلاسفه بیش از گذشته دغدغه صلح دارند. سؤالی که در این تحقیق مطرح است، این است که صلح جهانی در چه زمانی و با چه هدفی وارد مکاتب فلسفی بینالمللی گردیده است؟ صلح در عصر کنونی و با هدف برقراری عدالت وارد مکاتب فلسفی گردیده است.
روش: روش تحقیق به صورت توصیفی ـ تحلیلی با بهرهگیری از منابع کتابخانهای میباشد.
ملاحظات اخلاقی: در این مقاله، اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
یافتهها: یافته حاکی از این است که اکثر مکاتب فلسفی و فلاسفه در خصوص صلح نظریاتی ارائه دادهاند که منشأ و مبنای صلح قرار گرفته است. با مطالعه در مکاتب فلسفی میتوان به این نتیجه رسید که قاطبه آنها به دنبال راهی برای دستیافتن به صلح بودهاند. یافتهها نشان داده که واژه صلح بینالملل به تازگی وارد مکاتب حقوقی بینالمللی شده است.
نتیجهگیری: با مطالعه در مکاتب فلسفی بینالمللی و عدم وجود مفهوم صلح بینالمللی میتوان به این نتیجه دست یافت که عبارت صلح جهانی در عصر معاصر وارد مکاتب فلسفی بینالملل شده است و دغدغه اصلی مکاتب فلسفی معاصر رسیدن به صلح مبتنی بر عدالت است و برای رسیدن به هدف خود به بیان تفاوتهایی که بین مکتب طبیعی و واقعبینانه پرداختهاند. برای رسیدن به صلح مبتنی بر عدالت باید در وهله اول به تغییر در نگاه افراد به صلح پرداخت تا زندگی اقتصادی مسالمتآمیزی بر مبنای صلح عادلانه بر قرار گردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1402/2/10 | پذیرش: 1402/9/13