جلد 16 - ویژه‌نامه تحولات حقوقی                   جلد 16 - ویژه‌نامه تحولات حقوقی صفحات 442-429 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Maheri Kohan L, Golkhandan S, Rajabi A. Punishment of Self-Inflicted Crimes of Armed Forces in Iran and the United States of America. MLJ 2022; 16 :429-442
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1656-fa.html
ماهری کهن لطیف، گلخندان سمیرا، رجبی اکبر. مجازات جرائم خودزنی نیروهای مسلح در ایران و ایالات متحده آمریکا. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1401; 16 () :429-442

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1656-fa.html


1- گروه حقوق، دانشکده علوم انسانی، واحد خمین، دانشگاه آزاد اسلامی، خمین، ایران.،
2- گروه حقوق، دانشکده علوم انسانی، واحد خمین، دانشگاه آزاد اسلامی، خمین، ایران.
چکیده:  
زمینه و هدف: خودزنی نیروهای مسلح در دو نظام حقوقی ایران و آمریکا، جرم‌انگاری شده است و خودزنی در این دو کشور در حالات متعددی، جرم است، در حالی که اصل جرم‌انگاری خودزنی نیروهای مسلح، مورد انتقاد است، در نظام حقوقی ایران در مواردی مجازات‌های سنگینی برای خودزنی نیروهای مسلح در نظر گرفته شده است.
روش: این تحقیق از نوع نظری بوده و روش تحقیق به صورت توصیفی ـ تحلیلی است و بر مبنای جمع‌آوری اطلاعات به صورت کتابخانه‌ای و با مراجعه به اسناد،کتب و مقالات صورت گرفته است.
ملاحظات اخلاقی: در تحقیق حاضر، اصل امانتداری، صداقت، بی‌طرفی و اصالت اثر رعایت شده است.
یافته‌ها: نگاه به مقوله تناسب در دو نظام حقوق کیفری ایران و ایالات متحده آمریکا نسبت به خودزنی، تفاوت‌های اساسی دارد. عنصر تناسب از این جهت مهم‌ترین عنصر است که خودزنی در جامعه جرم تلقی نمی‌گردد و همین عمل در نیروهای مسلح می‌تواند شدیدترین مجازات را که اعدام و صلب است، به همراه داشته باشد، حتی در ایالات متحده آمریکا هم مجازات ده سال حبس و محرومیت از کلیه حقوق و مزایا و اخراج به مدت ده سال مجازات نامتناسبی محسوب می‌شود.
نتیجه‌گیری: در مقایم مقایسه و از این جهت که در ایالات متحده آمریکا به تمامی ابعاد خودزنی در نیروهای مسلح توجه شده است و یک مجازات ترکیبی که شامل اخراج از کار برای مدتی و محرومیت از حقوق و مزایا برای مدت و در نهایت حبس برای مدتی می‌باشد، می‌توان گفت که عنصر تناسب در تعیین مجازات در این کشور بهتر رعایت شده است. مواد 83 و 134 قانون متحدالشکل عدالت نظامی 2016 تناسب در تعیین مجازات را با رعایت حداقل و حداکثر رعایت کرده‌اند، ماده 51 قانون مجازات جرائم نیروهای مسلح 1382 نیز به جز در مورد محاربه این تناسب را رعایت کرده است.

 
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1402/3/10 | پذیرش: 1402/5/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb