Zangi S, Almasi N A, Mehrpour Mohammadabadi3 H. Positive and Negative Conditions of Recognition and Enforcement of Foreign Judgment and its Challenges in Iran. MLJ 2022; 16 :600-614
URL:
http://ijmedicallaw.ir/article-1-1689-fa.html
1- گروه حقوق، واحد امارات متحده عربی، دانشگاه آزاد اسلامی، دبی، امارات متحده عربی.،
2- گروه حقوق بینالملل، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
3- گروه حقوق خصوصی، دانشکده حقوق، شهید بهشتی، تهران، ایران.،
چکیده:
زمینه و هدف: توسعه روابط بینالمللی، شناسایی و اجرای احکام صادره از محاکم خارجی را تبدیل به ضرورتی انکارناپذیر نموده، چنانکه این موضوع را به صورت یکی از مسائل مهم حقوق بینالملل خصوصی درآورده است. شناسایی و اجرای حکم خارجی مستلزم احراز یکسری شرایط ایجابی و سلبی میباشد.
روش: روش تحقیق مقاله حاضر، توصیفی ـ تحلیلی است. مواد و دادهها نیز کیفی است و از فیشبرداری در گردآوری مطالب و دادهها استفاده شده است.
ملاحظات اخلاقی: در این مقاله، اصالت متن، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
یافتهها: علیرغم اینکه گسترش روابط بینالمللی در دنیای امروز به ویژه در امور بازرگانی مقتضی آن است که شرایط لازم برای شناسایی و اجرای حکم خارجی کاملاً شفاف و به دور از هرگونه ابهامی باشد، در نظام حقوقی ایران مواد قانونی ناظر بر شناسایی و اجرای حکم خارجی پر از ابهام بوده که منشأ چالشهای اساسی در عمل میباشد.
نتیجهگیری: پژوهش حاضر نشاندهنده این است که متأسفانه هر دو دسته از شرایط ایجابی و سلبی «شناسایی و اجرای حکم خارجی» در نظام حقوقی ایران مبهم و چالشبرانگیز است. منشأ عمده چالشها، مبهمبودن عبارات به کاررفته در مواد قانونی مرتبط است و متأسفانه شاید بتوان گفت در تمام بندها و مواد مرتبط، کلمات مبهم که موجب ارائه تفاسیر متفاوت از سوی نویسندگان شده، وجود دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1402/4/4 | پذیرش: 1402/6/6