دوره 2، شماره 6 - ( پاییز 1387 )                   جلد 2 شماره 6 صفحات 91-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- قاضی دادگستری و عضو پیوسته انجمن علمی حقوق پزشکی ایران
2- مدیر گروه حقوق پزشکی، رییس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و عضو گروه اخلاق زیستی فرهنگستان علوم پزشکی
چکیده:  

تمایل به زیبایی یک خواسته درونی و فطری بشر است که همواره در طلب آن می‌باشد. به گواهی تاریخ، جراحی زیبایی در اسکندریه و روم قدیم وجود داشته و از سابقه عمل جراحی پلاستیک و زیبایی در ایران نیز بیش از 5 دهه می‌گذرد.

پیشرفت‌ها و تحولاتی که در مفهوم «بیماری» به وجود آمده، روانپزشکان و صاحب‌نظران حقوقی را بر آن داشت که اختلال روانی ناشی از نقص ظاهری افراد را نوعی بیماری قلمداد کنند و اعمال جراحی زیبایی که به منظور حفظ تعادل روحی و بهبود روانی فرد انجام می‌گیرد نیز درمان آن تلقی نمایند.

تردیدهای اساسی که در مشروعیت اعمال جراحی زیبایی وجود داشت نتیجتاً با توجه به قصد معالجه و درمان در این گونه ‌ها و نظریات فقهای معاصر در جواز اعمال جراحی که به قصد زیباسازی انجام می‌گیرد برطرف گردید و اعمال جراحی زیبایی مشروع قلمداد شد. همچنین برای جرم نبودن این اعمال وفق بند 2 ماده 59 قانون مجازات اسلامی، شرایط ماده مذکور نیز می‌بایست جهت رفع مسؤولیت جراح زیبایی رعایت گردد.


دریافت: 1387/4/28 | پذیرش: 1387/6/22

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.