۱ نتیجه برای پیشگیری از بزدهدیدگی؛ کودکان؛ سیر تحولات؛ سیاست جنایی تقنینی
محمدحسین صادقی، اکبر وروایی، محمدجواد جعفری،
دوره ۱۴، شماره ۰ - ( ۴-۱۳۹۹ )
چکیده
زمینه و هدف: آزار و خشونت علیه اطفال، از جمله مسائلی است که سابقهای به طول عمر بشریت دارد و در ادوار مختلف تاریخ به طرق متفاوت کودکان را هدف قرار داده است و متأسفانه امروزه نیز به عنوان پدیدهای رو به رشد در جوامع به ظاهر متمدن از آن یاد میشود. آسیبپذیری به دلیل ضعف جسمی، پایینبودن سن، متزلزلبودن موقعیت اجتماعی از جمله مواردی است که همواره این گروه را در معرض خطر بزهدیدگی قرار میدهد. هدف از انجام این پژوهش بررسی تاریخی قوانین و سیاست جنایی تقنینی جمهوری اسلامی ایران در پیشگیری از بزهدیدگی اطفال و نوجوانان و تلاش در جهت حمایت از کودکان کار، بیسرپرست و بدسرپرست در جامعه است.
مواد و روشها: این پژوهش به روش توصیفی ـ تحلیلی با استفاده از دادههای کتابخانهای به بررسی تاریخی قوانین پیشگیری از خشونت علیه کودکان پرداخته است.
یافتهها: یافتههای پژوهش نشانگر آن است که در طول دهههای گذشته قوانین مختلفی در ایران به منظور حمایت از کودکان و پیشگیری از بزهدیدگی آنها مصوب شدهاند که هر ساله نواقص را دارا بودهاند.
نتیجهگیری: نتایج تحقیق بیان میدارد که با گذشت زمان و بروز موقعیتهای اجتماعی و فرهنگی جدید قوانین جنایی و تقنینی در جهت پیشگیری بهتر از بزهدیدگی کودکان کار، آسیبپذیر، بیسرپرست و بدسرپرست وضع گردیدهاند که شامل بهرهگیری از مددکاران، تغییرات ساختاری در قوانین و رویکرد پلیس ویژه اطفال میباشد.