دوره 2، شماره 4 - ( بهار 1387 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 186-169 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه امام صادق (ع)
چکیده:  

پیشرفت بشر در عرصه علم و فن‌آوری و گره‌ خوردن این پیشرفت‌ها با آینده و سرنوشت وی، توجه و نگاه ویژه حقوقدانان را به این پیشرفت‌ها ضروری می‌سازد. فن‌آوری انتخاب جنسیت جنین یکی از این موارد است که در حوزه مسائل مربوط به حقوق پزشکی قرار می‌گیرد. مقاله در ابتدا با تشریح پزشکی مسأله به بیان ماهیت آن پرداخته است و در ادامه با بیان دیدگاه‌های حقوقی موافق و مخالف و استدلال‌های هر یک و سپس نقد آن‌ها، سعی در تجزیه و تحلیل حقوقی فن‌آوری برنامه‌ریزی برای تعیین جنسیت دارد.

پژوهش در صدد یافتن پاسخی به این پرسش است که آیا فن‌آوری انتخاب جنسیت جنین پدیده‌ای غیر انسانی و تبعیض‌آمیز است؟ آثار جواز و عدم جواز این فن‌آوری در جامعه چیست؟ و برآیند مقاله این است که با توجه به ترجیح داشتن جنین پسر در تمام دنیا و بر هم خوردن تعادل جمعیتی و به تبع آن مشکلات اجتماعی محتمل، در هر جامعه‌ای باید نگاه ویژه‌ای به این مسأله معطوف و سیاست‌های کنترل و کاهش استفاده از این فن‌آوری توسط قانون‌گذاران دنبال شود.


دریافت: 1386/11/20 | پذیرش: 1387/1/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.