دوره 15، شماره 56 - ( 1-1400 )                   جلد 15 شماره 56 صفحات 624-611 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tariverdi S, Sadeghi M H, Abbasi M. The need to monitor the rules and regulations of organ donation in the Iranian legal system. MLJ 2021; 15 (56) :611-624
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1095-fa.html
تاری وردی صادق، صادقی محمدحسین، عباسی محمود. ضرورت پایش قوانین و مقررات اهدای عضو در نظام حقوقی ایران. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1400; 15 (56) :611-624

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1095-fa.html


1- دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه علامه طباطبایی (ره) - مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران،
3- مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران،
چکیده:  
زمینه و هدف: امروزه پیوند اعضا به عنوان پدیده نوین در علم حقوق و پزشکی در نظام حقوقی ایران با موانع و چالش ­های متعددی مواجه می­ باشد. از جمله مهمترین این موانع قوانین و مقرراتی می­ باشد که به جهت گذشت زمان پاسخگوی نیازهای روزافزون متقاضیان دریافت عضو و حمایت موثر از اهداکنندگان اعضا نبوده و روزانه شاهد فوت تعدادی از این افراد (حداقل هفت نفر) در لیست انتطار پیوند می­ باشیم. در این راستا نقش مقنن ایرانی در اصلاح مبانی و تکمیل نظام حقوقی پیوند اعضا از یک طرف و تقنین قضایی از طریق ایجاد رویه قضایی یقینا بسیار اساسی خواهد بود. هدف از نگارش این مقاله بررسی اهمیت و ضرورت بازنگری و اصلاح قوانین و مقررات موجود و نیز تبیین چالش ­ها و ضرورت­های نظام حقوقی پیوند اعضا در ایران بوده و تا حد امکان تلاش گردیده از طریق اصلاح مبانی نظام حقوقی پیوند اعضا و تدوین قانون جامع اهدای عضو راهکارهای مناسبی به منظور افزایش منابع تأمین اعضای پیوندی، ارایه گردد.
مواد و روش‌ها: نوشتار حاضر، با استفاده از روش کتابخانه ­ای و بهره ­گیری از کتب و مقالات علمی معتبر جهت ارائه طریق و حرکت به سوی نظام مطلوب اهدای عضو به رشته تحریر درآمده است.
یافته‌ها: نتایج بررسی پژوهش حاضر حکایت از آن دارد قوانین و مقررات موجود برای رفع موانع و چالش ­های مقوله اهدا عضو کافی نبوده و بازنگری و اصلاح قوانین و مقررات و تدوین راهکارهای مناسب در این زمینه می­ تواند در ارتقای نظام حقوقی پیوند اعضا بسیار راهگشا باشد.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت­داری رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: نتایج  بررسی حکایت از آن دارد قوانین و مقررات موجود برای رفع موانع و چـالش­ های مقوله اهدا عضو کافی نبوده و بازنگری و اصلاح قوانین و مقررات و تدوین راهکارهای مناسب در این زمینه می ­تواند در ارتقای نظام حقوقی پیوند اعضا بسیار راهگشا باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1398/12/20 | پذیرش: 1399/11/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb