دوره 15، شماره 56 - ( 1-1400 )                   جلد 15 شماره 56 صفحات 560-547 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khorsandian M, Eskandari H, Jajarmizadeh A, Khoshnoud M. Legal review of Contract between Basic Insurances and Urban Community Pharmacies in Iran. MLJ 2021; 15 (56) :547-560
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1138-fa.html
خورسندیان محمدعلی، اسکندری حمید، جاجرمی زاده امیرحسین، خشنود محمد جواد. نقد و بررسی حقوقی قرارداد داروخانه‌های شهری با بیمه‌های درمانی پایه در ایران. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1400; 15 (56) :547-560

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1138-fa.html


1- گروه حقوق خصوصی، دانشکده حقوق، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران،
2- جهاد دانشگاهی استان فارس، شیراز، ایران،
3- دفتر مطالعات راهبردی دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران - گروه علوم مدیریت و اقتصاد بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
4- گروه فارماکولوژی و سم شناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران،
چکیده:  
زمینه و هدف: داروخانه به عنوان محل عرضه­ی دارو، نقشی مهم در نظام سلامت دارد؛ پس توجه به نظام حقوقی و قراردادی بیمه و داروخانه مهم است. نقضِ این نظام باعث مشکلاتی در فرآیند تأمین دارو می­ شود، که این امر تمام زنجیره -حتی کارخانه‌های داروسازی را درگیر می‌کند. قرارداد داروخانه‌ها و بیمه ­ی درمانی پایه، توسط شورای عالی بیمه ی سلامت، تعیین و یکسان میان بیمه‌ها اجرایی می‌شود. این مطالعه در نظر دارد تا با بررسی حقوقی این قرارداد سیاست­گذاران را یاری ‌کند تا نظام حقوقی کارایی را در این بخش سامان دهند.
مواد و روش‌ها: این مطالعه با روش توصیفی-تحلیلی، با استنباطات حقوقی، به آسیب­شناسی اجزای مختلف این قرارداد پرداخته است. در این پژوهش؛ ماهیت و اوصاف حقوقی شاملِ: نوع قرارداد، اشخاص دخیل در آن، موضوع و مدت، تعهدات، شروط ضمن عقد، انحلال، تخلفات و نظام حل اختلاف آن بررسی شده است.
یافته‌ها: قرارداد مذکور؛ یک عقد نامعین، معوض، عهدی، لازم و الحاقی است، که ارائه­ ی خدمات دارویی در داروخانه، به آن موضوعیت داده و به طرفین، تعهدات مختلفی می­ دهد.
ملاحظات اخلاقی: در پژوهش حاضر، پای­بندی به روش علمی، اصول اخلاقی، امانت­داری و مالکیت فکری و معنوی رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: با توجه به مشکلاتِ این قرارداد، نبودِ وحدت رویه و مشکلات ساختاری در نهادهای دخیل در اجرای آن، لازم است با توجه به تجربیات گذشته، این قرارداد را بازنگری و اصلاح کرد تا این نظام حقوقی بهتر عمل کند.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1399/2/22 | پذیرش: 1400/2/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb