دوره 15، شماره 56 - ( 1-1400 )                   جلد 15 شماره 56 صفحات 103-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seyedi Arani S A. The necessity of passing the physician from individual performance to Participatory performance (Through Using Comparative Law). MLJ 2021; 15 (56) :89-103
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1171-fa.html
سیدی آرانی سیدعباس. ضرورت گذر پزشک از اجرای انفرادی به اجرای مشارکتی (با بهره گیری از آورده های حقوق تطبیقی). مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1400; 15 (56) :89-103

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1171-fa.html


گروه حقوق، دانشکده علوم انسانی و حقوق، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
چکیده:  
زمینه و هدف: برخی از چالش­های موسسه فردی پزشکی لاینفک از روش اجرای آن هستند؛ فقدان شخصیت حقوقی نتایجی را برای موسسه به دنبال دارد؛ احتمال تعطیلی موسسه افزایش می­ یابد. مسئولیت موسسه در قبال رفتار زیان­بار پزشک منتفی می­ گردد و با فوت دارنده، وضعیت اشاعه بر موسسه تحمیل و در نتیجه سازماندهی آن دشوار می شود. محوریت فردی واحد، مجموعه را در زمان حیات دارنده امتیاز، فاقد پویایی و توانایی لازم و در زمان فوت وی، محروم از شایسته­ سالاری در موضوع واگذاری امتیاز به شخص جدید می ­سازد. برخی دیگر از چالش ­ها با روش اجرا مرتبط هستند و این به ویژه واقعیتی در مورد ناکارآمدی اجرای انفرادی در رویارویی با دگرگونی­ های علمی و اقتصادی است.
مواد و روش‌ها: این پژوهش با بهره­ گیری از آورده ­های حقوق تطبیقی و با استفاده از روش توصیفی و تحلیلی صورت پذیرفته است. 
یافته‌ها: اجرای مشارکتی به عنوان راهکاری برای برون­ رفت از مسائل اجرای انفرادی پزشکی پیشنهاد می­ شود. طبیبان خواهان اجرای مشارکتی می ­توانند به تاسیس شرکت پزشکی مبادرت ورزند. می­ توان چنین شرکتی را به این صورت تعریف نمود: «شخص حقوقی متشکل از پزشکان که به طبابت می­ پردازند». موضوع این شرکت اجرای مشترک حرفه پزشکی است.
ملاحظات اخلاقی: در پژوهش حاضر، پای­بندی به روش علمی، اصول اخلاقی، امانت­داری و مالکیت فکری و معنوی رعایت شده است.
نتیجه­ گیری: اجرای مشارکتی، با سازمان­دهی همکار، پزشکان را متمرکز می­ کند تا تخصص­گرایی، جایگزینی، جابه­ جایی و شایسته ­سالاری امکان­پذیر شود. با سازماندهی فعالیت نیز، شخصیت حقوقی را به موسسه هدیه می­ دهد تا کل مجموعه به سهم­ الشرکه تجزیه گردد و استمرار خدمات درمانی تضمین شود. هم­چنین امکان متمرکز شدن سرمایه­ ها و بهره بهینه از آن­ها فراهم می­ شود و مسئولیت پزشک مستظهر به مسئولیت شریک و شرکت گردد؛ حمایت از این مسئولیت نشان می­ دهد اجرای مشارکتی در تعدیل چالش ­های بی ­ارتباط با روش اجرای طبابت نیز بی ­تاثیر نیست.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1399/4/30 | پذیرش: 1399/8/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb