جلد 14 - ویژه‌ نامه حقوق بشر و حقوق شهروندی                   جلد 14 - ویژه‌ نامه حقوق بشر و حقوق شهروندی صفحات 406-391 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Davoudi M, Haji Tabar Firoozjani H, Kazemi Jouybari M. The Pathology of Desired (Eligible) Legal Support for Elderly Victims in the Iranian Penal System (with a Look at International Documents and American Law). MLJ 2020; 14 :391-406
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1174-fa.html
داودی مهدی، حاجی‌تبار فیروزجایی حسن، کاظمی جویباری مهدی. آسیب‌شناسی حمایت حقوقی مطلوب از بزه‌دیدگان سالمند در نظام کیفری ایران (با نگاهی به اسناد بین‌المللی و حقوق امریکا). مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1399; 14 () :391-406

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1174-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت‌ا... آملی، آمل، ایران
2- گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی و عضو هیأت‌علمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائم‌شهر، قائم‌شهر، ایران. (نویسنده مسؤول)
3- گروه حقوق کیفری و جرم‌شناسی، دانشکده حقوق، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:  
زمینه و هدف: امروزه در اثر مطالعات گسترده‌ای که پیرامون بزه‌دیده، به عنوان دیگر کنشگر پدیده مجرمانه صورت گرفته و همچنین با ظهور علم بزه‌دیده‌شناسی، بزه‌دیده دیگر به عنوان رکن مخفی جرائم به شمار نمی‌آید و جایگاه واقعی و حق وی در حاشیه نیست. از این رو شاهد رویکرد متفاوتی نسبت به قربانیان جرم، خاصه سالمندان بزه‌دیده از گذشته می‌باشیم. این مطالعات نیز طیف گسترده و متنوعی را شامل می‌شود که اجمالاً عبارت است از: تأثیر خود بزه‌دیده در فرایند تحقق امر مجرمانه تا پرداختن به این بحث که او پس از بزه‌دیدگی به چه حمایت‌هایی نیازمند است.
مواد و روش‌ها: نگارندگان با توجه به عدم وجود تحقیقی جامع و مانع در خصوص حمایت از بزه‌دیدگان سالمند و خاصه بررسی تطبیقی آن با کشور آمریکا که دارای نوآوری است، در نوشتار پیش رو با استفاده از روش توصیفی ـ تحلیلی، حمایت حقوقی مطلوب از بزه‌دیدگان سالمند را در نظام کیفری ایران با نگاهی به اسناد بین‌المللی و حقوق امریکا مورد تبیین و ارزیابی قرار داده‌اند.
یافته‌ها: بنابراین یافته‌های پژوهش پیش رو پیرامون حمایت از بزه‌دیدگان سالمند، چشم‌انداز جدیدی در حقوق اکثر کشورها بوده است که تأثیرگذاری انگیزه‌های اخلاقی و ایدئولوژیکی بر بزه‌دیده‌شناسی را فراروی بزه‌دیده‌شناسان گشوده است، لذا از آنجایی ‌که آسیب‌پذیری اجتماعی اشخاص سالمند نسبت به پدیده‌های مجرمانه بیشتر بوده، اقتضا می‌کند تا میزان حمایت تقنینی، قضایی و اجرایی از سالمندان قربانی خشونت نیز وسیع‌تر باشد.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: در پژوهش حاضر مشاهده خواهد شد تنوع و گوناگونی لایه‌ها و ابعاد سیاست جنایی، در ارتباط با بزه‌دیده‌شناسی حمایتی، این امکان را می‌یابد که به یک ساختار چندبعدی حمایتی منجر شود که اصل و اساس آن را سیاست جنایی تقنینی می‌سازد. از طرفی دیگر نیز در راستای حمایت از حقوق بزه‌دیده در عرصه بین‌الملل، لزوم تدوین اسناد بیشتر در این خصوص محسوس می‌باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1399/1/17 | پذیرش: 1399/5/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb