جلد 12 - ویژه‌ نامه حقوق بشر و حقوق شهروندی                   جلد 12 - ویژه‌ نامه حقوق بشر و حقوق شهروندی صفحات 49-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Beyranvand R, Mirkamali S A, Rajabi A. The Effect of the Judge's Independence On the Realization of Social Justice and Citizenship Rights. MLJ 2018; 12 :35-49
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1214-fa.html
بیرانوند رسول، میرکمالی سیدعلیرضا، رجبی اکبر. تأثیر استقلال قاضی بر تحقق عدالت اجتماعی و حقوق شهروندی. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1397; 12 () :35-49

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1214-fa.html


1- گروه حقوق کیفری و جرم شناسی، دانشکده علوم انسانی، واحد خمین، دانشگاه آزاد اسلامی، خمین، ایران
2- گروه حقوق جزا و جرم شناسی، دانشکده حقوق، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران. (نویسنده مسؤول)
چکیده:  
زمینه و هدف: در راستای تحقق آرمان‌های سیاسی یک جامعه که در قوانین اساسی آن منعکس می‌شود استقلال قضات و قوه قضاییه نقشی اساسی ایفا می‌کنند، در راستای تحقق این آرمان‌ها عدالت اجتماعی و حقوق شهروندی به عنوان مطالبات جوامع نمایان می‌شود.
مواد و روش‌ها: این تحقیق از نوع نظری بوده و ‌روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‏باشد. روش جمع‏آوری اطلاعات بصورت کتابخانه‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
یافته‌ها: از الزامات مقتضی برای تحقق استقلال قضایی می‌توان به قواعد و قوانینی اشاره کرد که با بی‌طرفی و عدالت جامعه را در مسیر حرکت خود به سمت این آرمان‌ها هدایت می‌کند. بنابراین الزامی است که در این جامعه حاکمیت قانون برقرار باشد و قوه قضاییه مستقل، نسبت به خارج شدن از طریق عدالت در جامعه حساس باشد. این پژوهش با شرح و تحلیل این مفاهیم و با نگاه تطبیقی، اهمیت وجود قوه قضاییه مستقل در تحقق عدالت اجتماعی و حقوق شهروندی را مشخص کرده و بررسی می‌کند که چرا حاکمیت قانون شرطی ضروری برای وجود قوه قضاییه‌ای مستقل است.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت‌داری رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: ابزارهایی که یک قوه قضاییه مستقل در دست دارد می‌تواند به نوعی تضمین کننده حقوق اجتماعی و بشری شهروندان باشد و وجود فلسفه حاکمیت قانون در این نظام حقوقی مقدمه این امر است. جامعه‌‌ای که حاکمیت قانون ندارد از نظام حقوقی در معنای حقیقی کلمه برخوردار نیست.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1397/7/30 | پذیرش: 1399/2/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb