جلد 12 - ویژه‌ نامه حقوق بشر و حقوق شهروندی                   جلد 12 - ویژه‌ نامه حقوق بشر و حقوق شهروندی صفحات 150-135 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi F, Mashhadi A, Atrian F. The Share of Virtual Space in the Evolutions of Electronic Governance with an Emphasis on the Guaranteeing of the Citizenship Rights. MLJ 2018; 12 :135-150
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1232-fa.html
احمدی فیروزه، مشهدی علی، عطریان فرامرز. سهم فضای مجازی در تحولات حکمرانی الکترونیک با تأکید بر تضمین حقوق شهروندی. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1397; 12 () :135-150

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1232-fa.html


1- گروه حقوق، واحد نجف‌آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف‌آباد، ایران
2- گروه حقوق، واحد نجف‌آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف‌آباد، ایران. گروه حقوق عمومی، دانشگاه قم، قم، ایران (نویسنده مسؤول)
چکیده:  
زمینه و هدف: پیشرفت خیره‌کننده فناوری اطلاعات در پایان سده بیستم در سال‌های آغازین سده بیست و یکم، دگرگونی‌های بیشماری را در عرصه‌های گوناگون زندگی بشر به ارمغان آورد. رشد و تکاملِ «فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات» و افزایش بهره‌گیری از فضای سایبر (مجازی) که، محصول پیوند فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطاتی می‌باشد و به دنبال آن، دسترسی هرچه آسان‌تر افراد و جوامع به این آورده‌های دنیای مدرن، در عمل سبب تحول رویکرد ما به حکمرانی از مفهوم سنتی به مفهوم مدرن، در صحنۀ جهانی شده است.
مواد و روش‌ها: این تحقیق از نوع نظری بوده ‌روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‌باشد و روش جمع‌آوری اطلاعات به صورت کتابخانه‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
یافته‌ها: این جهان که فناوری اطلاعات یا فراتر از آن فضای سایبر نامیده می‌شود بر مفهوم سنتی دولت مؤثر واقع شد. در این راستا حکمران مدرن الکترونیک علاوه بر بقاء خود به شیوه‌های سنتی باید خود را مصون از تعرض در این فضای جدید قرار دهد. به تعبیری، فضای مجازی به عنوان بازیگر اصلی در تحولات دولت الکترونیک ایفای نقش کرده است. چالش‌های جدید دولت الکترونیک ناشی از تحول مفهومی و تأثیرپذیری این نهاد از فضای مجازی و دیجیتالی شدن است.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت‌داری رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: دولت باید علاوه بر به روز شدن و استفاده از فناوریهای جدید در عرصه حکمرانی گفتمان سنتی این مفهوم را به گفتمان جدید آن پیوند زده و از ابزارهای جدید به بهترین نحو در راستای تحقق حقوق شهروندان و قانون‌مداری قدم بردارد. چالش‌های موجود اگرچه برای دولت دست‌وپاگیر بوده و ایجاد مزاحمت می‌نمایند، اما واقعیت رویارویی با چنین فضای همه‌گیری و جهانی شده است. عرصه‌های مختلف ابزاری در دموکراسی‌های مدرن به استفاده از این ابزارها سوق داده شده‌اند و ورود آن را به عنوان یک واقعیت در زندگی سیاسی شهروندان باید پذیرفت.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1397/10/19 | پذیرش: 1399/5/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb