جلد 12 - ویژه‌ نامه حقوق بشر و حقوق شهروندی                   جلد 12 - ویژه‌ نامه حقوق بشر و حقوق شهروندی صفحات 316-303 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kouhian afzal A, Masoud G, Shekarchizadeh M. Basics of Criminalizing the Omission in the Penal Laws of Iran and England. MLJ 2018; 12 :303-316
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1246-fa.html
کوهیان افضل امین، مسعود غلامحسین، شکرچی‌زاده محسن. مبانی جرم‌انگاری ترک فعل در حقوق کیفری ایران و انگلستان. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1397; 12 () :303-316

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1246-fa.html


1- گروه حقوق، واحد نجف‌آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف‌آباد، ایران،
2- گروه حقوق، واحد نجف‌آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف‌آباد، ایران. (نویسنده مسؤول)
چکیده:  
زمینه و هدف: در نظام حقوقی برای جرم‌انگاری رفتار شهروندان الزاماً می‌بایست از مبانی توجیهی جرم‌انگاری تبعیت نمود به نحوی که عمل قانون‌گذار در وضع رفتار ممنوعه زمانی می‌تواند از منظر شهروندان مورد قبول واقع شود که مطابق با مبانی مورد پذیرش آنان باشد. در این بین جرائم ناشی از ترک فعل به دلیل شرایط خاص تحقق آن‌ها همواره محل بحث و مناقشه جدی بوده است و همواره این مسئله را به دنبال داشته است که آیا جرائم ترک فعل از مبانی عمومی جرم‌انگاری تبعیت می‌نماید یا از مبانی خاصی دیگر.
مواد و روش‌ها: این تحقیق از نوع نظری بوده ‌روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‏باشد و روش جمع‌آوری اطلاعات به صورت کتابخانه‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
یافته‌ها: در پژوهش حاضر مشاهده خواهد شد که مصلحت‌اندیشی، مسؤولیت‌پذیری، حکمرانی مطلوب، اخلاق‌گرایی حقوقی، اصل ضرورت، تعاون اجتماعی و نظارت عمومی، ازجمله مبانی بسیار مهمی می‌باشند که ضرورت جرم‌انگاری ترک فعل در نظام حقوقی ایران و انگلستان را ایجاب می‌کند.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: از بررسی مبانی جرم‌انگاری ترک فعل در نظام حقوقی ایران و انگلستان این مهم به دست می‌آید که جرم‌انگاری ترک فعل از مبانی همچون اخلاق‌گرایی قانونی، اصل ضرورت و همچنین مصلحت‌گرایی تبعیت نموده است، این مسئله در کنار مبانی همچون تعاون اجتماعی و مشارکت شهروندان و نظارت بر رفتار یکدیگر به عنوان مبانی اجتماعی توجیه‌گر قانون‌گذار در جرم‌انگاری ترک فعل به عنوان رفتار مجرمانه شناخته می‌شود.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1397/11/23 | پذیرش: 1399/7/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb