جلد 13 - ویژه‌ نامه حقوق بشر و حقوق شهروندی                   جلد 13 - ویژه‌ نامه حقوق بشر و حقوق شهروندی صفحات 351-337 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pourhoseyni B, Masoud G, Shekarchizadeh M. The Role of Non-Governmental Organizations in Iran's Criminal Policy towards Environmental Protection. MLJ 2019; 13 :337-351
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1250-fa.html
پورحسینی باقر، مسعود غلامحسین، شکرچی‌زاده محسن. نقش سازمان‌های مردم‌نهاد در سیاست جنایی ایران در قبال حفاظت محیط زیست. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1398; 13 () :337-351

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1250-fa.html


1- گروه حقوق، واحد نجف‌آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف‌آباد، ایران
2- گروه حقوق، واحد نجف‌آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف‌آباد، ایران. (نویسنده مسؤول)
چکیده:  
زمینه و هدف: سیاست جنایی پیشگیری، شاخه‌ای از سیاست جنایی است که موضوع آن تعیین و پیشنهاد اقدام‌های غیر ‌کیفری به منظور پیشگیری از بزه‌کاری در جامعه یا یک جمعیت محدود است، ورود به بحث پیشگیری در حوزه‌های متفاوت می‌تواند با دلایل و بنا بر مصالح متفاوت باشد. در خصوص موضوعات محیط زیستی، علاوه بر مسأله ناکارآمدی کیفرها، الزامات مربوط به موضوعات محیط زیستی از جمله خصوصیت غیر قابل جبران‌بودن بسیاری از آسیب‌ها که رابطه مستقیم با حیات و زندگی بشریت و حفظ انواع موضوعات طبیعی دارند، اهمیت دوچندانی به بحث پیشگیری در این حوزه می‌دهد.
مواد و روش‌ها: این تحقیق از نوع نظری بوده، ‌روش تحقیق به صورت توصیفی ـ تحلیلی می‏باشد و روش جمع‏آوری اطلاعات به صورت کتابخانه‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
یافته‌ها: میزان مداخله افراد، شکل مداخله، نهادهای ناظر و توجه به حقوق اساسی بشری از اموری است که در مشارکت‌دهی مردم در امر پیشگیری از جرم باید مد نظر قرار گیرد و جوانب آن به خوبی تبیین گردد. راهبردهای مبتنی بر پیشگیری اجتماعی از جرم با فراهم‌کردن زمینه‌های رشد و تعالی انسان در زندگی جمعی و از آنجا که غالباً منافاتی با امنیت خصوصی و خلوت شهروندان ندارند، از راهکارهای مفید و مطلوب در مطالعات پیشگیری به حساب می‌آیند، اما به هر حال مطالعات نشان می‌دهد که این راهبردها قادر به پیشگیری از وقوع همه جرائم نیستند.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: آموزش و بالابردن سطح آگاهی‌های عمومی، نقش آموزشی اقدامات شهروندان و سازمان‌های غیر دولتی، نقش آموزشی رسانه‌های گروهی، پیشگیری وضعی، نقش نظارتی افراد در جرائم محیط زیستی، کارکرد نظارتی سازمان‌های مردم‌نهاد، کارکرد نظارتی رسانه‌های گروهی می‌باشد. رسانه‌های گروهی در شکل ناظرانی دارای مقبولیت و مخاطبان گسترده مردمی می‌توانند با انتخاب موضوعات خاص و تمرکز بر فعالیت‌های بخش‌های خصوصی این بخش‌ها را وادار به رعایت قانون و احتیاط در فعالیت‌های خود نمایند. در این راستا تأمین استقلال هرچه بیشتر رسانه‌ها در ایجاد حس اعتماد نسبت به رسانه‌ها در مردم، بسیار بااهمیت است.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1398/11/12 | پذیرش: 1399/7/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb