دوره 15، شماره 56 - ( 1-1400 )                   جلد 15 شماره 56 صفحات 55-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Loghmani N, Ehssanpour S R, Abbasi A. Victim-Oriented Criminal Policy in Respect to the Patients With AIDs Through a Glance at the US Regulations. MLJ 2021; 15 (56) :39-55
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1286-fa.html
لقمانی نوشین، احسان‌پور سیدرضا، عباسی علی. سیاست جنایی بزه‌دیده‌مدارانه درخصوص بیماران مبتلا به ایدز با نگاهی به قوانین آمریکا. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1400; 15 (56) :39-55

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1286-fa.html


1- واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران،
2- گروه حقوق، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
3- گروه آسیب‌شناسی، دانشکده پزشکی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران،
چکیده:  
زمینه و هدف: بیماران مبتلا به ایدز مثل دیگر شهروندان جامعه از حق و حقوقی برخوردارند اولین موردی که می‌توان از آن به عنوان جلوه حمایتی و بزه‌دیده‌مدارانه از افراد مبتلا به ایدز نام برد حمایت از حق سلامت این دسته از بزه‌دیدگان است که از آن تحت عنوان سیاست جنایی بزه‌دیده‌مدارانه یاد می‌شود و این حق از مصادیق حقوق بنیادین بشر به شمار می‌رود در صورت مبتلا شدن شخصی به یک ویروس، نباید حقوق اساسی مبتلایان به آن را نادیده انگاشت، زیرا به جهت اینکه ایدز در اغلب جوامع به عنوان یک بیماری ننگ‌آور مطرح است باعث عدم پذیرش بیمار در خانواده و اجتماع می‌شود. هدف ما در این تحقیق بیان حقوق و ضمانت اجراهایی کیفری که در زمینه سیاست بزه‌مدارانه بیماران مبتلا به ایدز مطرح می‌گردد و رفع خلاهای قانونی در این زمینه می‌باشد.
مواد و روش‌ها: این مقاله به صورت توصیفی - تحلیلی می‌باشد و با روش کتابخانه‌ای، با بهره‌گیری از ابزار فیش‌برداری تهیه و تدوین گردیده است.
ملاحظات اخلاقی: در این مقاله از ابتدا تا انتها به اصول اخلاقی؛ صداقت، رازداری، اصل رعایت حقوق، اصل مالکیت مادی و معنوی پایبند می‌باشد.
یافته‌ها: یافته‌های تحقیق حاکی از این است که؛ این بیماری به لحاظ ایجاد مشکلات اجتماعی فراوان، تفکرات سوء حاکم بر جامعه و انگ اجتماعی، نه‌تنها از جنبه سلامت جسمانی بلکه از بعد سلامت روانی و اجتماعی نیز وضعیت بیماران را متأثر کرده و منجر به بروز مشکلات عدیده در فعالیت‌های مفید و علایق بیماران می‌گردد.
نتیجه‌گیری: با وجود مشکلاتی که برای مبتلایان وجود دارد بنابراین ضروری است که در این زمینه سیاست جنایی بزه‌دیده‌مدارانه راجع به بیماران مبتلا به ایدز با الگوبرداری از کشورهای پیشرو در این زمینه خاصه کشور امریکا می‌باشیم تجربه تبعیض در زمینه‌های مختلفی همچون تبعیض در حق برخورداری از درمان مناسب، حق اشتغال، حق آزادی در رفت و آمد و مهاجرت و ... . علاوه بر تأثیر منفی بر سلامت جسم و روان بیمار موجب مخفی نمودن بیماری و عدم مراجعه به درمان و درنتیجه افزایش این بیماری خواهد شد. فلذا دخالت نهادهای قانونگذاری و اعمال سیاست‌های کیفری در رابطه با نقض‌کنندگان حقوق اساسی مبتلایان ایدز می‌توان تا حدودی مانع افزایش سرعت شیوع ایدز گردید از سوی دیگر با توجه به سابقه پژوهش و پیش‌بینی قوانین حمایتی در ایالات متحده امریکا، در این نوشتار به بررسی مقررات فعلی و نواقص احتمالی موجود درخصوص حقوق حمایتی از بزه‌دیدگان مبتلایان به ایدز از جمله حق کار، حق بر سلامت، حق بر دادرسی عادلانه با نگاهی به مقررات ایالات متحده امریکا پرداخته شده است.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1399/7/5 | پذیرش: 1399/11/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb