جلد 10 - ویژه نامه حقوق مالکیت فکری                   جلد 10 - ویژه نامه حقوق مالکیت فکری صفحات 349-313 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pakseresht M H, Babaie D, Mashhadi A. Intellectual property mechanisms in support of performers of works of art with emphasis on employment contracts. MLJ 2017; 10 (S5) :313-349
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1308-fa.html
پاک‌سرشت محمدحسن، بابایی داریوش، مشهدی علی. سازوکارهای مالکیت فکری در حمایت از مجریان آثار هنری با تأکید بر قراردادهای کار. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1395; 10 (S5) :313-349

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1308-fa.html


1- گروه حقوق، واحد نجف‌آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف‌آباد، ایران
2- گروه حقوق، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران؛ گروه حقوق، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران. (نویسنده مسؤول)
3- گروه حقوق عمومی و بین المللی، دانشگاه قم، قم، ایران
چکیده:  
زمینه و هدف: از جمله مسائلی که در سال‌های اخیر در خصوص حمایت از حقوق مجریان آثار هنری در نظام‌های مدرن حقوقی مطرح شده، مقوله درج حقوق مرتبط با مالکیت فکری در روابط طرفین رابطه کار در این حوزه است.
روش: این تحقیق از نوع نظری بوده، ‌روش تحقیق به صورت توصیفی ـ تحلیلی می‏باشد و روش جمع‏آوری اطلاعات به صورت کتابخانه‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
یافته‌ها: در این خصوص با وجود اختلاف نظرهای فقهی و حقوقی در مورد حقوق مالکیت فکری و همچنین قرارداد کار که منشأ اختلاف هر دو تعارض یا نبود قواعد در فقه بوده چالش‌هایی را ایجاد کرده است. در خصوص قرارداد کار با مهر تأیید شورای محترم نگهبان بر لایحه دولت در سال 1369 تکلیف قانون مزبور روشن شد و تا به امروز حاکمیت دارد. در حوزه مالکیت فکری نیز با وجود چالش‌های مذکور، قوانین پیش از انقلاب و همچنین قوانین مصوب سال‌های اخیر به حوزه‌هایی از حقوق مالکیت فکری ورود کرده‌اند.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: در قوانین داخلی ایران تنها قانونی که به طور ضمنی به حق اجراکنندگان اشاره دارد، قانون ترجمه و تکثیر کتب و نشریات و آثار صوتی سال 1352 می‌باشد که در ماده 3 خود نسخه‌برداری یا ضبط و تکثیر آثار صوتی را بدون اجازه صاحبان حق یا تولیدکنندگان انحصاری یا قائم‌مقام آن‌ها برای فروش را ممنوع دانسته است. پس از تصویب قوانین، حمایت در قالب قراردادها همچنان ادامه دارد. درج شرط بهره‌وری از حقوق مالکیت فکری در قراردادهای کار از لحاظ حقوقی موجه و مشروع بوده، ولی با خلأهای در زمینه حقوق مجربان آثار هنری مواجه است.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1395/12/15 | پذیرش: 1399/8/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb