دوره 15، شماره 56 - ( 1-1400 )                   جلد 15 شماره 56 صفحات 461-445 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sheykh Bahaei J M, Bahraminezhad A, Bahrami Khoshkar M. Domestic violence against women in the light of the international human rights system. MLJ 2021; 15 (56) :445-461
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1324-fa.html
شیخ بهایی جمال الدین محمد، بهرامی نژاد علی، بهرامی خوشکار محمد. خشونت خانگی علیه زنان در پرتو نظام حقوق بشر بین المللی. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1400; 15 (56) :445-461

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1324-fa.html


1- واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
3- گروه فقه و مبانی حقوق خصوصی، مدرسه عالی و دانشگاه شهید مطهری (ره)، تهران، ایران
چکیده:  
زمینه و هدف: خشونت علیه زنان و دختران یکی از شدیدترین مصادیق نابرابری جنسیتی است که غالباً به عنوان نقض حقوق بشر محسوب می ­شود. این مسأله در سطح جهانی و به طور خاص در کشورهای توسعه نیافته وجود دارد و عواقب منفی گستردهای را نه تنها برای قربانیان مستقیم آن، بلکه برای فرزندان، اعضاء خانواده و جوامع ایجاد می ­کند؛ با در نظر گرفتن این مسئله هدف از پژوهش حاضر بررسی جایگاه ممنوعیت خشونت خانگی علیه زنان در چهارچوب نظام حقوق بشر بین ­المللی می ­باشد.
مواد و روش‌ها: این تحقیق از نوع نظری بوده ‌روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‏ باشد و روش جمع ‏آوری اطلاعات بصورت کتابخانه ‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
یافته‌ها: خشونت خانگی علیه زنان از دو منظر قابل توجه می­ باشد: یکی از منظر حق بر سلامت و دیگری از جهت ممنوعیت تبعیض جنسیتی. اساساً ارتکاب خشونت خانگی علیه زنان به صورت توأمان حق بر سلامت و ممنوعیت تبعیض جنسیتی را که مصداقی از حقوق بنیادین بشری محسوب می­ شود، را نقض می­ کند.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت­داری رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: خشونت خانگی به صورت مستقیم با ممنوعیت تبعیض جنسیتی و به طور کلی حقوق بنیادین بشری در ارتباط می­ باشد. حقوق بنیادین بشری در ادبیات حقوق بشر بین ­المللی دارای وصف آمره می­ باشند. به تعبیری، دولت­ ها مکلف هستند که با این پدیده مبارزه و اقدامات لازم برای پیشگیری از وقوع آن را انجام دهند و در صورت ارتکاب، از طرق قانونی به پیگیری و مجازات مرتکبین اقدام کنند. با در نظر گرفتن این مسئله، چنانچه دولت­ ها در اجرای تعهدات حقوقی خود قصور ورزند، آثار شدیدی در فضای مسئولیت بین المللی برای آنها ایجاد خواهد شد.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1399/8/7 | پذیرش: 1399/11/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb