جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی                   جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی صفحات 828-815 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fatemian A M, Hassani A, Khajehzadeh A. Improving the performance of the Supervisory Board and the High Registration Council In the light of the principles of fair trial and transnational civil procedure. MLJ 2021; 15 :815-828
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1355-fa.html
فاطمیان امیرمسعود، حسنی علیرضا، خواجه زاده امیر. ارتقای عملکرد هیئت نظارت و شورای عالی ثبت در پرتو اصول دادرسی عادلانه و آئین دادرسی مدنی فراملی. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1400; 15 () :815-828

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1355-fa.html


1- واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران،
2- گروه حقوق خصوصی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران
3- گروه حقوق خصوصی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران،
چکیده:  
زمینه و هدف: هیئت نظارت موضوع ماده 6 قانون ثبت اسناد و املاک، به عنوان مرجع رسیدگی به کلیه اختلافات و اشتباهات ثبتی و شورای عالی ثبت به عنوان مرجع تجدیدنظر آرای صادره هیئت موصوف، به منظور کمک به وضعیت قضایی کشور و سیاست قضازدایی، نیازمندِ اصلاح ساختار و فرآیندهای رسیدگی می ­باشد. در این مقاله به دنبال ارائه راهکارهایی جهت اصلاح اساسی سازمان و فرآیند رسیدگی و ارتقای عملکرد هیئت نظارت و شورای­عالی ثبت منطبق با اصول دادرسی عادلانه و سند اصول آئین دادرسی مدنی فراملی خواهیم بود.
مواد و روش‌ها: این تحقیق از نوع نظری بوده ‌روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‏ باشد و روش جمع ‏آوری اطلاعات بصورت کتابخانه ‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
یافته‌ها: شاید بتوان با در نظر گرفتن سه مقوله 1- اصلاحات اساسی در ساختار و سازمان هیئت نظارت و شورای عالی ثبت بر محور اصول دادرسی عادلانه از حیث جایگاه سازمانی از جمله تحقق اصل بی­طرفی و استقلال این مراجع، 2- اصلاحات اساسی در فرآیند رسیدگی مراجع اختصاصی غیرقضایی مذکور بر محور استانداردسازی رسیدگی­ های آن­ها با اصول مترقی دادرسی عادلانه و سند اصول آئین دادرسی مدنی فراملی و 3- تدوین آئین دادرسی ثبتی جامع و تفصیلی، نارسایی­ های این دو مرجع شبه قضایی را از حیث عدم ورود ماهوی به اختلافات ثبتی به علت فقدان ابزارهای لازم، عدم امکان صدور آرای قاطع اختلاف و عدم کمک به سیاست قضازدایی، نقص استقلال و بی­طرفی کامل، ضعف حق رسیدگی و نابرابری در استفاده از امکانات دفاعی و غیره را مرتفع نمود.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت­داری رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: زمانی می­ توان تحولات مؤثری در یک مجموعه ایجاد کرد که به صورت همزمان و هماهنگ، اصلاحات ساختاری و هنجاری به صورت موازی طراحی و تصویب شوند. در نتیجه، برای رفع نارسایی­ های مزبور نیاز به اصلاحات اساسی می­ باشد. اصلاحات اساسی به نوبه خود به دو دسته اصلی تقسیم می­ شوند: اصلاحات مربوط به سازمان هیأت نظارت و شورای عالی ثبت و دیگری، اصلاحات مربوط به فرآیند رسیدگی توسط هیأت و شورای موصوف.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/4/15 | پذیرش: 1400/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb