جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی                   جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی صفحات 58-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghasemi Falavarjani S, Masoud G, Tavakoli A. Interactions of public conscience and public opinion in the light of populist criminal policy. MLJ 2021; 15 :37-58
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1357-fa.html
قاسمی فلاورجانی سلمان، مسعود غلامحسین، توکلی احمدرضا. تعاملات وجدان عمومی و افکار عمومی در پرتو سیاست جنایی عوام گرا. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1400; 15 () :37-58

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1357-fa.html


1- گروه حقوق، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران،
2- گروه حقوق، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
3- گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران،
چکیده:  
زمینه و هدف: از جمله مظاهر اجتماعی عصر کنونی که پدیده مجرمانه را در جامعه گسترش داده وجدان عمومی و مؤثر بودن آن بر پدیده جزایی و جرم و مجازات می ­باشد. حقوق جزایی و نمود جرم و مجازات از این حوزه در امان نمی ­ماند. در عرصه قانون­گذاری، قضاوت و اجرای حکم، سیاست­ های مربوط به وجدان عمومی، مقنن را مجبور به جرم تلقی نمودن رفتارها در بعضی زمینه­ ها نموده است. در نتیجه ارگان­ های اجـرای و قضایی نیز در راستای اعمال صلاحیت­ های خـود نیز تحت تاثیر مفهوم وجـدان عـمومی قـرار می­ گیرند.
مواد و روش‌ها: این تحقیق از نوع نظری بوده ‌روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‏ باشد و روش جمع‏ آوری اطلاعات بصورت کتابخانه‏ ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
یافته‌ها: سیاست­گذاری جنایی عوام­گرا برمبنای حوادث روزانه و جرائمی است که وجدان عمومی را جریحه ­دار می­ کند به عنوان یک سیاست جنایی مقطعی است که در زمان طولانی نمی­ تواند پدیده جنایی را کنترل کند. علاوه بر آن این نوع سیاست­ گذاری عوام­ گرایانه، مبانی اصلی قانون­گذاری که همان عدالت و مصلحت همگان است را نادیده می­ گیرد.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت­داری رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: در واقع احساسات و وجدان عمومی، دارای ویژگی­های خاصی مانند انفجاری بودن، گذرا بودن، غیرمنطقی، و... می­باشد؛ این اوصاف نیز به نوبه خود باعث شده است که سیاست جنایی عوام­گرا نیز سختگیرانه، عامه­پسند، نمایشی، احساسی و فاقد مبنای نظری و علمی باشد. با نگاهی به اوصاف و رویه­های سیاست جنایی عوام­گرا مشخص می­شود که عناصر حکومت قانون در مواجهه با این سیاست در فضای حقوق کیفری با چالش مواجه می­شوند.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1399/12/16 | پذیرش: 1400/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb