Ghorbani A, Shadmanfar M, Heidari M, Ashrafy M. A Reflection on the Criminal Mechanisms of an Actuarial Justice Approach in the Anti-Terrorist Financing Law. MLJ 2021; 15 :165-181
URL:
http://ijmedicallaw.ir/article-1-1371-fa.html
قربانی آزاده، شادمان فر محمدرضا، حیدری مسعود، اشرافی محمود. تأملی بر ساز و کارهای کیفری رویکرد عدالت سنجشی در قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1400; 15
() :165-181
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1371-fa.html
1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران،
2- گروه حقوق کیفری و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
3- گروه حقوق کیفری و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران،
4- گروه حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران،
چکیده:
زمینه و هدف: عدالت سنجشی ارتباط تنگاتنگی با جرم شناسی نوین یا سیاست جنایی ریسک مدار دارد. این رهیافت جدید با تحول در نگرش و زیربنای نظریات سنتی، در علت شناسی جرم تغییر رویه داده است؛ چنانچه به جای تجزیه و تحلیل جرم و علل شکل گیری آن که در نظریات و سیاست جنایی سابق، مورد استقبال قرار میگرفت، با نگرشی مدیریتی، ریسک ارتکاب جرم را مورد ارزیابی و سنجش قرار می دهد و سپس وارد عرصه مدیریت این ریسک ها می شود.
مواد و روشها: این تحقیق از نوع نظری بوده روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می باشد و روش جمع آوری اطلاعات بصورت کتابخانه ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
یافتهها: شاید در بدو امر، چنین به نظر رسد که قانونگذار تحت تأثیر اندیشه های عدالت سنجشی، در مبحث مبارزه با تأمین مالی تروریسم و با در نظرگرفتن ریسک نوع جرم، برای تعیین مجازات به صورت کلی، رویه سختگیرانه ای را در پیش گرفته است ولیکن نتایج تحقیق نشان می دهد که قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم سال 1394 با تغییرات و اصلاحاتی که در سال 1397 در آن ایجاد گردیده، به صورت مطلق رویکرد مبتنی بر ریسک را بکار نگرفته است.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
نتیجهگیری: جرم انگاری تأمین مالی تروریسم، با شفافیت آن تا حدودی در تحولات قانون 1397 مدنظر قرار گرفته و همسو با رویکرد عدالت سنجشی و مدیریت کیفری ریسک جرم که همان راهبردهای کیفرشناسی نوین است، می باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1400/1/15 | پذیرش: 1400/5/26