جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی                   جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی صفحات 181-165 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghorbani A, Shadmanfar M, Heidari M, Ashrafy M. A Reflection on the Criminal Mechanisms of an Actuarial Justice Approach in the Anti-Terrorist Financing Law. MLJ 2021; 15 :165-181
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1371-fa.html
قربانی آزاده، شادمان فر محمدرضا، حیدری مسعود، اشرافی محمود. تأملی بر ساز و کارهای کیفری رویکرد عدالت سنجشی در قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1400; 15 () :165-181

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1371-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران،
2- گروه حقوق کیفری و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
3- گروه حقوق کیفری و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران،
4- گروه حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران،
چکیده:  
زمینه و هدف: عدالت سنجشی ارتباط تنگاتنگی با جرم­ شناسی نوین یا سیاست جنایی ریسک­ مدار دارد. این رهیافت جدید با تحول در نگرش و زیربنای نظریات سنتی، در علت شناسی جرم تغییر رویه داده است؛ چنانچه به جای تجزیه و تحلیل جرم و علل شکل­ گیری آن که در نظریات و سیاست جنایی سابق، مورد استقبال قرار می­گرفت، با نگرشی مدیریتی، ریسک ارتکاب جرم را مورد ارزیابی و سنجش قرار می ­دهد و سپس وارد عرصه مدیریت این ریسک ­ها می­ شود.
مواد و روش‌ها: این تحقیق از نوع نظری بوده ‌روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‏ باشد و روش جمع ‏آوری اطلاعات بصورت کتابخانه ‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
یافته‌ها: شاید در بدو امر، چنین به نظر رسد که قانون­گذار تحت تأثیر اندیشه­ های عدالت سنجشی، در مبحث مبارزه با تأمین مالی تروریسم و با در نظرگرفتن ریسک نوع جرم، برای تعیین مجازات به صورت کلی، رویه سختگیرانه­ ای را در پیش گرفته است ولیکن نتایج تحقیق نشان می­ دهد که قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم سال 1394 با تغییرات و اصلاحاتی که در سال 1397 در آن ایجاد گردیده، به صورت مطلق رویکرد مبتنی بر ریسک را بکار نگرفته است.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت­داری رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: جرم ­انگاری تأمین مالی تروریسم، با شفافیت آن تا حدودی در تحولات قانون 1397 مدنظر قرار گرفته و همسو با رویکرد عدالت سنجشی و مدیریت کیفری ریسک جرم که همان راهبردهای کیفرشناسی نوین است، می­ باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/1/15 | پذیرش: 1400/5/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb