جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی                   جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی صفحات 244-233 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Motafanejhad Mousavi S R, Salimi S, Rohani K. Iran's criminal policy regarding the prevention of the crime of unauthorized change of use of agricultural and garden lands. MLJ 2021; 15 :233-244
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1385-fa.html
مصطفی نژاد موسوی‌‌ سید روح الله، سلیمی صادق، روحانی کارن. سیاست جنایی ایران در خصوص پیشگیری از جرم تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغی. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1400; 15 () :233-244

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1385-fa.html


1- واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران،
2- گروه حقوق جزا و جرم شناسی، دانشکده حقوق، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
3- گروه حقوق بین الملل، دانشکده علوم انسانی، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران،
چکیده:  
زمینه و هدف: حفاظت از اراضی زراعی و باغی، نقش مهمی در حفظ محیط زیست و استمرار حیات بشری دارد و حمایت از آن‌ها به منزله حمایت از محیط زیست و حیات بشر است. تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی نتیجه نقص قوانین موجود و عدم اجرای صحیح همین قوانین ناقص توسط مجریان آن و بی‌توجهی به اهمیت آن و فرصت طلبی عده‌ای از سودجویان است.
مواد و روش‌ها: این تحقیق از نوع نظری بوده ‌روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‏ باشد و روش جمع‏ آوری اطلاعات بصورت کتابخانه‏ ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
یافته‌ها: اتخاذ راهکارهای کیفری برای مقابله با این پدیده، از جمله اقداماتی است که قانون­گذاران بدان متوسل شده‌اند. قانون‌گذار در چندین مرحله، تغییر کاربری اراضی زراعی را مهم دانسته و آن را جرم ­انگاری نموده است؛ مانند قانون گسترش قطب‌های کشاورزی مصوب سال ۱۳۵۴ و قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها مصوب ۱۳۷۴. آخرین قانون وضع شده در این خصوص قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها مصوب ۱۳۸۵ و آیین­ نامه‌ی آن بوده که در ماده ۳ آن، کیفر قلع و قمع بنا و جزای نقدی را برای مرتکبین این جرم در نظر گرفته است که در صورت تکرار مجازات حبس نیز خواهد داشت.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت­داری رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد لازم است مقنن با ابهامزدایی از این قانون و تعیین راهکارهای کاربـردی­تر و استفاده از روشهای پیشگیری و فرهنگسازی، قدمهای بلندتری را برای مقابله با این پدیده بردارد.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/1/25 | پذیرش: 1400/5/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb