جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی                   جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی صفحات 550-535 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amiri A, Shekarchizadeh M, Shekarchizadeh Esfahani A, Masoud G. Analysis of Bio-cyber Threats and Crimes. MLJ 2021; 15 :535-550
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1391-fa.html
امیری عباس، شکرچی زاده محسن، شکرچی زاده اصفهانی احمدرضا، مسعود غلامحسین. واکاوی تهدیدات و جرایم بیوسایبری. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1400; 15 () :535-550

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1391-fa.html


1- گروه حقوق، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
چکیده:  
زمینه و هدف: تعامل و وابستگی انجام تحقیقات با رایانه و وابستگی روزافزون آن به فضای سایبر و تأثیر فن­آوری­ های نوظهور و نیازهای جدید در حوزه تجاری و بهره­ وری بیشتر از نیروی کار و ارتقاء عملکرد تجاری با در اختیار گرفتن جدیدترین فن­آوری­ های کاملا خودکار در فضای مجاری، فعالیت­ های در حال انجام در بخش مربوط به بیوسایبر را در آغاز مرحله جدیدی از نوآوری و پیشرفت قرار داده است.
مواد و روش‌ها: این تحقیق از نوع نظری بوده ‌روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‏ باشد و روش جمع ‏آوری اطلاعات بصورت کتابخانه ‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
یافته‌ها: دیر یا زود پیشرفت ­های علمی با هدف افزایش رفاه و تأمین خدمات، خود را بر تمامی جوامع تحمیل خواهند کرد. مسئله قابل تأمل این است که این شرایط به مانند سایر دستاوردهای بشری، همراه با تهدیدات بسیار نگران­ کننده ­ای خواهد بود که برای رویارویی با آن ها بایستی تدابیر ویژه­ای اندیشیده شود. نوآوری­ های اخیر در علوم بیولوژیکی می­ توانند در بهره ­مندی از فضای سایبر به عنوان یک بستر گسترده، برای انجام فعالیت ­های غیرقانونی و بر علیه نظم و امنیت اجتماعی مورد استفاده قرار گیرند.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت­داری رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: رخدادهای اخیر علمی در حوزه ژنتیک بخصوص در بخش مطالعات مربوط به (DNA) و نیز کارگزاری انواع ریزتراشه ­ها در بدن انسان­ ها و سایر جانداران، گویای این واقعیت است که پنجره جدیدی به روی کاربران سایبری و بخصوص فرصت­ طلبان در جهت منافع مادی و شخصی، که می­ توانند مرتکبان بالقوه­ای باشند، باز شده است. مرتکبان فوق حرفه ­ای که حتی خود را مجرم نمی ­دانند؛ در نتیجه کنترل بروز و گسترش جرایم بیولوژیکی مبنتی بر فضای سایبر، نه تنها به عنوان یکی از مولفه­ های میزان امنیت ملی در هر کشوری محسوب می­ شود بلکه می ­تواند دارای اهمیتی مضاعف باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/2/13 | پذیرش: 1400/6/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb