جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی                   جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی صفحات 978-963 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bensaeed R, Heidari M, Malmir M. Alternative Punishments to Imprisonment in Achieving the Goals of Punishments. MLJ 2021; 15 :963-978
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1393-fa.html
بن سعید رحمان، حیدری مسعود، مالمیر محمود. مجازات‌های جایگزین حبس در تحقق اهداف حاکم بر مجازات‌ها. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1400; 15 () :963-978

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1393-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران،
2- گروه حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
3- گروه حقوق کیفری و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران،
چکیده:  
زمینه و هدف: کیفر یا همان مجازات، یکی از متداول‌ترین ابزارها و نمودهای واکنش اجتماعی در قبال ارتکاب فعل مجرمانه بزهکار هستند. در حقوق جزای، مجازات‌ها توسط قانون گذاران جهت تأمین اهداف نظام عدالت کیفری انتخاب می‌شوند. در پژوهش حاضر هدف اصلی این است که مجازات­ های جایگزین حبس تا چه اندازه می­ توانند اهدافی که در طراحی مجازات­ ها دنبال می ­شوند را تحقق بخشند.
مواد و روش‌ها: این تحقیق از نوع نظری بوده ‌روش تحقیق به صورت توصیفی - تحلیلی می ‏باشد و روش جمع ‏آوری اطلاعات بصورت کتابخانه ‏ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
یافته‌ها: سیاست جنایی سازمان ملل متحد و نظام‌های حقوقی پیشرفته معاصر، با الهام از دیدگاه‌های نوین جرم­شناسی و کیفرشناسی و جامعه­ شناسی کیفری بر این اساس استوار می‌باشد که استفاده از زندان با چالش‌هایی روبروست، که یکی از این چالش‌ها، عدم تحقق اهداف حاکم بر مجازات­ ها در کیفر حبس می‌باشد.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت­داری رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: کیفر حبس دارای برخی ویژگی­ ها و اهدافی می ­باشد که مانع از ارتکاب جرم شده و در مقابل نیز از پیامدهایی برخوردار است که تأثیر منفی بر مجرم و جامعه می ­گذارد. با توجه به معایب کیفر حبس، بحث از مجازات‌های جایگزین مطرح می‌شود. حقوقدانان برای جایگزین­ های حبس به شرط اجرای صحیح، دقیق و اصولی، ویژگی­ هایی مثبتی قائل شدند که می ­تواند موجب کاهش جرم در جامعه شود؛ از جمله برآورده ساختن اهداف مجازات نظیر: اصلاح مجرم، به­این­ معنی که با جامعه سازگار شده و به­ عنوان شهروندی متعهد در جامعه فعالیت کند. بازدارندگی، هم برای مجرم و هم برای افراد جامعه، مساعدت و سرپرستی وی، تقویت حس مسئولیت ­پذیری، افزایش تعهد مجرم به جامعه، افزایش حضور وی در جامعه، مشارکت جامعه مدنی در اجرای مجازات و ویژگی ­هایی که پیامدهای منفی حبس را دارا نمی­ باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/2/8 | پذیرش: 1400/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb