دوره 15، شماره 56 - ( 1-1400 )                   جلد 15 شماره 56 صفحات 771-759 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fakour H, Sheikholeslami A, Abbasi M. Criminal Liability of Emerging Cosmetic Procedures. MLJ 2021; 15 (56) :759-771
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1407-fa.html
فکور حسن، شیخ الاسلامی‌ عباس، عباسی محمود. مسئولیت کیفری ناشی از جراحی‌های نوظهور زیبایی. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1400; 15 (56) :759-771

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1407-fa.html


1- گروه حقوق، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران،
2- گروه حقوق، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران - گروه حقوق پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:  
زمینه و هدف: سیاست تقنینی کشور ما هنوز در خصوص مشروعیت اعمال جراحی زیبایی متعارف و تبیین و تنسیق قوانین در این گستره که تا کنون برای رفع بدشکلی و یا زیباتر شدن شکل ظاهری بدن انجام می‌گردیده است، مبادرت به اتخاذ تصمیم صحیح ننموده که با چالشی به نام جراحی‌های زیبایی نامتعارف همچون تغییردر رنگ چشم، شکل چشم و گوش، لب و بینی مواجه شده که بر خلاء تقنینی و سیاست اجرایی در این زمینه بیش از پیش افزوده است. هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی مسئولیت کیفری پزشکان جراح و متقاضیان جراحی‌های نوظهور زیبایی و تبیین خلاءهای موجود در این زمینه می­ باشد.
مواد و روش‌ها: این پژوهش با روش توصیفی-تحلیلی تهیه شده و جمع­ آوری اطلاعات آن نیز با ابزار اسنادی و کتابخانه­ ای صورت گرفته است.
یافته‌ها: یافته­ ها حکایت از آن دارد که پذیرش مخاطرات، عوارض مهلک و نتایج غیرعقلانی این نوع از جراحی‌ها موازنه ضرورت را به طور کلی برهم زده است به گونه ­ای که با ابزار فقهی، حقوقی و اخلاقی دیگر نمی‌توان وجه مشروعیت برای این گونه اعمال قایل شد.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت­داری رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: با توجه به عدم وجود قوانین مدون در این راستا از لابه­ لای قوانین کیفری و انتظامی حاضر با تفسیرهای مختلف می‌توان برای پزشکان جراح که مبادرت به این­گونه اعمال می‌نمایند بر خلاف متقاضیان آن مسئولیت کیفری قائل گردید و تعیین کیفر نمود. اما این موضوع مهم که با جسم و جان افراد در ارتباط است و فرهنگ جامعه را رو به انحطاط می ­برد می‌بایست به قید فوریت توسط مقنن مورد بررسی قرار گرفته و خلاء تقنینی موجود مرتفع گردد و قانون‌گذار به صراحت این­گونه از اعمال جراحی زیبایی را جرم­انگاری نموده و با تنوع منطقی کیفرها با مرتکبان آن برخورد نماید.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/2/5 | پذیرش: 1400/6/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb