جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی                   جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی صفحات 944-925 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Serian F, Shiri M, Asadian A. A look at the concept of justice in international law in the light of the UN Charter. MLJ 2021; 15 :925-944
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1417-fa.html
سریان فاطمه، شیری مهرزاد، اسدیان احمد. سیری در مفهوم عدالت در حقوق بین الملل در پرتو منشور ملل متحد. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1400; 15 () :925-944

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1417-fa.html


1- گروه حقوق عمومی، واحد امارات متحده عربی، دانشگاه آزاد اسلامی، دبی،،
2- گروه حقوق، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
3- گروه حقوق عمومی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران،
چکیده:  
زمینه و هدف: مصنفان منشور ملل متحد به منظور نیل به اهداف و آرمان­ های مندرج در آن، به عدالت و معادل‌های آن توجه کرده و این سند را به ‌گونه‌ای تصنیف کرده‌اند که ردپای عدالت‌خواهان گیتی را می‌توان در جای‌جای آن مشاهده کرد. به طوری که با بررسی منشور به این نتیجه می ­توان دست یافت که موازین عدالت و اصول حقوق بین ­الملل با یکدیگر ملازمه داشته و این امر ضرورت ادامه حیات سازمان و شرط اساسی در نیل به صلح و امنیت بین ­المللی است. هدف از پژوهش حاضر شرحی بر عدالت در سندی است که تعداد کثیری از همگرایی‌های دولت‌های جهان را متأثر از خود ساخته است.
مواد و روش‌ها: این تحقیق از نوع نظری بوده ‌روش تحقیق به صورت توصیفی تحلیلی می‏ باشد و روش جمع ‏آوری اطلاعات بصورت کتابخانه‏ ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
یافته‌ها: یافته های پژوهش حاضر نشان می­ دهد که، اقدامات ارکان سازمان در توسعه حقوق بشردوستانه و اهتمام در حل و فصل مسالمت ­آمیز اختلافات بین­ المللی از جمله مصادیقی است که رابطه اساسی بین مفهوم عدالت و توسعه تدریجی حقوق بین ­الملل را آشکار ساخته است.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت­داری رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: هرچند در عمل و در قالب برخی اقدامات ارکان ملل متحد از منظر آرمان‌گرایانه، نقض اصول عدالت را می‌توان به وضوح مشاهده کرد. اما نگاه واقع‌گرایانه و توجه به توسعه تدریجی حقوق بین‌الملل و الزامات آن در هزاره سوم، عدالت به عنوان ضرورت روابط بین‌الملل به شمار نیامده و این نگاه، حق بر عدالت را به ذهن متبادر می‌سازد نه عدالت به مثابه حق.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/6/15 | پذیرش: 1400/10/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb