دوره 16، شماره 57 - ( 1-1401 )                   جلد 16 شماره 57 صفحات 555-540 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradzadeh M, Kord B, Rigi Kooteh B, Sarani Yaztapeh J. Identifying and prioritizing the effective impediments to medical professional liability insurance using DEMATEL and ANP method. MLJ 2022; 16 (57) :540-555
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1418-fa.html
مرادزاده مسلم، کرد باقر، ریگی کوته بهزاد، سارانی یازتپه جعفر. شناسایی و اولویت‌بندی موانع مؤثر در پوشش بیمه مسئولیت حرفه‌ای پزشکان با استفاده از روش DEMATEL-ANP. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1401; 16 (57) :540-555

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1418-fa.html


1- گروه مدیریت مالی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه سیستان و بلوچستان، سیستان و بلوچستان، ایران،
2- گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه سیستان و بلوچستان، سیستان و بلوچستان، ایران،
3- گروه روان‌شناسی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
4- گروه روان‌شناسی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران،
چکیده:  
زمینه و هدف: از آنجا که پزشکان به طور مستقل در زمینه‌های کیفری، مدنی و اداری دارای مسئولیت‌های اخلاقی و حرفه‌ای می‌باشند و اگر در هنگام فعالیت‌هایشان، استاندارهای مراقبتی را برای موقعیت‌های خاص انجام ندهند، ممکن است اشتباهاتی در انجام فعالیت رخ دهد. از این رو بیمه‌های مسئولیت راهکار بسیار مناسبی جهت رو به ‌روشدن با این خسارات می‌باشند. بیمه مسئولیت حرفه‌ای، مبالغی را بابت هزینه‌های دفاع از ادعاهای خسارت می‌پردازد. از طرفی اگر یک پزشک، پوشش بیمه مسئولیت حرفه‌ای نداشته باشد، باید تمام این هزینه‌ها را شخصاً پرداخت نماید. به تبع آن پزشکان جهت دریافت پوشش بیمه‌ای با یکسری موانع و مشکلات رو به رو هستند. در پژوهش حاضر با توجه به اهمیت این موضوع برآنیم تا با شناسایی و اولویت‌بندی موانع پیش روی پوشش بیمه مسئولیت حرفه‌ای پزشکان، به ارائه راهکارهای مناسب جهت برخورد با این موانع بپردازیم.
روش: در این پژوهش از روش تصمیم‌گیری چند معیاره با استفاده از تکنیک ترکیبی آزمایشگاه ارزیابی و آزمون تصمیم‌گیری (DEMATEL) و فرآیند تحلیل شبکه (ANP) استفاده شده است.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر ضمن رعایت اصالت متون، صداقت، امانتداری و اصول اخلاقی رعایت شده است.
یافته‌ها: نتایج به دست‌آمده مؤید این است که موانع قانونی دارای بالاترین وزن و اولویت (2659/0) هستند، سپس موانع فرهنگی (2493/0)، موانع متفرقه (2478/0) و موانع مربوط به تجهیزات و امکانات (2458/0) دارای رتبه‌های بعدی می‌باشند. از طرف دیگر، بالاترین وزن را در موانع قانونی، اصلاح‌نشدن قوانین مرتبط با حرفه پزشکی متناسب با مقتضیات جامعه (692/0) دارا می‌باشد.
نتیجه‌گیری: داشتن پوشش بیمه مسئولیت حرفه‌ای برای پزشکان نیاز است. از آنجا که احتمال وقوع خسارت در زمان درمان از طرف پزشکان وجود دارد، بنابراین مدیران بیمارستان‌ها باید در راستای پوشش بیمه‌ای پزشکان برنامه‌ریزی لازم را انجام دهند.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/6/16 | پذیرش: 1400/10/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb