دوره 18، شماره 59 - ( 1-1403 )                   جلد 18 شماره 59 صفحات 356-339 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Keykvosi S M, Basandeh A, Zangoi Y, Jafari Ghazi Jahani M. Examining Puberty Variables of Girls and Boys in Different Climates Based on Medical Evaluations. MLJ 2024; 18 (59) :339-356
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1430-fa.html
کیکاوسی سیدمحمد، بسنده احمد، زنگوئی یداله، جعفری قاضی جهانی مارال. بررسی متغیر بلوغ دختران و پسران در اقلیم‌های گوناگون آب و هوایی بر اساس ارزیابی‌های پزشکی. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1403; 18 (59) :339-356

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1430-fa.html


1- گروه فقه و مبانی حقوق و عضو باشگاه پژوهشگران جوان، واحد یادگار امام خمینی (ره) شهر ری، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
2- گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران.،
3- گروه حقوق خصوصی، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران.، گروه حقوق خصوصی، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران.
4- گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، واحد یادگار امام خمینی (ره) شهر ری، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران، گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، واحد یادگار امام خمینی (ره) شهر ری، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:  
زمینه و هدف: هدف اصلی، بازنگری در تعیین سن مشخص و ثابت برای بلوغ همه دختران و پسران است، در حالی که افراد متمایز و متفاوت از یکدیگر با پدیده بلوغ طبیعی رو به رو شده و آن را تجربه می‌کنند.
روش: این پژوهش از طریق منابع کتابخانه‌ای با رویکرد تحلیلی به واکاوی سنین بلوغ پرداخته و در این خصوص، از ارزیابی‌های میدانی و داده‌های پزشکی مرتبط با موضوع بهره جسته است.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
یافته‌ها: مطابق معیار و ضابطه قرآنی در آیه ششم سوره نسا، بلوغ پدیده‌ای است طبیعی با به فعلیت‌رسیدن استعداد جنسی و قوای تولید مثل است، اما در مبانی فقهی و حقوقی، رسیدن دختران به سن 9 سال و پسران به 15 سالگی به منزله آن و آغاز تکلیف به تعهدات و مسئولیت‌های دینی، مدنی و کیفری در نظر گرفته شده است، در حالی که آمادگی پذیرش مسئولیت و محدودیت‌های ناشی از بلوغ برای آحاد دختران و پسران در نژاد‌های متفاوت، اقلیم آب و هوایی متنوع محل زندگی و همچنین متأثر از اختلاف در فرهنگ جوامع و وضعیت سلامت اجتماعی و دیگر عوامل، یکسان نیست؛ همان‌گونه ارزیابی‌های میدانی صورت‌گرفته در این زمینه آن را تأیید می‌کند.
نتیجه‌گیری: با عنایت به بازخوانی مبانی فقهی و حقوقی در زمینه معیار بلوغ و همچنین توجه به مخاطب‌شناسی احادیث در نقد استناد فقهی به روایات بلوغ، نشان می‌دهد که تعیین سن مشخص برای بلوغ، چندان متقن نبوده و صرفاً با برگزیدن برخی از دسته روایات متناظر به مسأله صورت گرفته است، در حالی که دیگر ادله ناظر به سایر نشانه‌های جنسی بلوغ یا حداقل تعیین آن در سنین بالاتر هستند. گواه این بیان، شاخصه‌هایی است که بر اساس اندازه‌گیری و بررسی میزان متغیر بلوغ در اقلیم‌های ناهمگون آب و هوایی را مطابق یافته پژوهش‌های میدانی و مؤلفه‌های پزشکی به دست آمده و همگی بر این امر تأکید دارند که دختران و پسران ساکن در اقلیم و شرایط آب و هوایی سردسیر به مراتب با تأخیر قابل ملاحظه از هم‌نوعان خود در مناطق گرمسیری به مرحله بلوغ رسیده و در سنین بالاتر درک صحیحی نسبت به مسئولیت‌ها و وظایف اجتماعی خود پیدا می‌کنند. بنابراین تعیین یک معیار ثابت برای بلوغ همه افراد ناصواب به نظر می‌رسد.

 
نوع مطالعه: كاربردي |
دریافت: 1401/6/27 | پذیرش: 1403/4/4

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb