جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی                   جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی صفحات 480-466 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kenarkouhi R, Pak Nahad A, Irvanian A. Crimes threatening public health of water and soil from the perspective of criminal law. MLJ 2021; 15 :466-480
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1464-fa.html
کنارکوهی رحیم، پاک‌نهاد امیر، ایروانیان امیر. جرائم تهدیدکننده بهداشت عمومی آب و خاک از منظر حقوق کیفری. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1400; 15 () :466-480

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1464-fa.html


1- واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران،
2- گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
3- گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران،
چکیده:  
زمینه و هدف: حفاظت از خاک و آب از مهمترین مباحث زیستی­ محیطی است. این امر در شرایط کنونی ایران بیش از هر زمان دیگری نیازمند توجه است. کمبود آب و در همان حال فرسایش و آلودگی خاک رفته ­رفته به چالش ­های مهم در جامعه ایران تبدیل شده است. حمایت حقوقی از موضوعات مهم در این خصوص است که نیازمند تبیین و تحلیل است. در این مقاله محقق درصدد بررسی جرائم تهدیدکننده بهداشت عمومی مربوط به آب و خاک است؛ اینکه قانون­گذار چه رویکردی در حمایت و حفاظت از خاک در پیش گرفته و قوانین موجود چگونه قابل اریابی است.
مواد و روش‌ها: مقاله مورد اشاره توصیفی تحلیلی بوده و با استفاده از روش کتابخانه‌ای به بررسی موضوع مورد اشاره پرداخته و جمع‌آوری داده‌ها، با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
یافته‌ها: در حقوق کیفری در خصوص آلوده کردن خاک و آب، سرقت و بهره‌برداری غیرمجاز از آب و قاچاق خاک و تخریب مجاری آب جرم­انگاری و مجازات‌هایی از قبیل حبس، جزای نقـدی، شـلاق‌، لغـو پروانـه، مسدود کردن چـاه پیش‌بینی کـرده اسـت. از آنجا که نهادها، شرکت‌ها و واحدهای دولتی و عمومی از عمده‌ترین عوامل آلودگی خاک و آب هستند لازم است در پیگیری‌های قضایی در برخورد با این عوامل جدیت قضایی بیشتر وجود داشته باشد.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانت­داری رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: حمایت از فناوری‌های نوین در حوزه مدیریت منابع آب، برخورد قاطع و محکم با متخلفین و مجرمین در حوزه منابع آبی، فرهنگ‌سازی و آموزش به مردم و دستگاه‌های مرتبط اجرایی جهت نهادینه کردن حفاظت از منابع آبی، ایجاد محدودیت‌های اجباری بر مصرف بی‌رویه آب در طول دوره کمبود، نظارت مستمر مسئولان مربوطه و آگاهی دادن و آموزش به کشاورزان و صاحبان صنایع و فرهنگ‌سازی در این زمینه، افزایش بهای آب به خصوص در بخش مصارف خانگی و اقداماتی از این قبیل، بسیار مورد نیاز است.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/6/19 | پذیرش: 1400/10/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb