جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی                   جلد 15 - ویژه نامه نوآوری حقوقی صفحات 893-879 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aghaei Y, Habibi Dargah B, Hassanzadeh H. Manifestations of Formal Justice in the Process of Arbitration Proceedings in the Light of the Iranian Legal System. MLJ 2021; 15 :879-893
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1466-fa.html
آقایی یحیی، حبیبی درگاه بهنام، حسن زاده حیدر. جلوه‌های عدالت صوری در فرآیند رسیدگی‌های داوری در پرتو نظام حقوقی ایران. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1400; 15 () :879-893

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1466-fa.html


1- واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران،
2- گروه حقوق خصوصی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران
3- گروه حقوق، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران،
چکیده:  
زمینه و هدف: نیل به عدالت به عنوان هدف اصلی در هر نظام حقوقی حل و فصل اختلافات محسوب می‌شود. روش‌های حقوقی حل و فصل اختلافات نیز به دو دسته داوری و دادگستری تقسیم می‌شوند. انعطاف‌پذیری و توافقی‌بودن یکی از ویژگی‌های فرآیند داوری محسوب می‌شود. هدف از پژوهش حاضر این است که جلوه‌های عدالت صوری در روند رسیدگی‌های داوری مورد شناسایی قرار گیرند.
مواد و روش‌ها: این تحقیق از نوع نظری بوده، ‌روش تحقیق به صورت توصیفی ـ تحلیلی می‌باشد و روش جمع‏ آوری اطلاعات به صورت کتابخانه‏ ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
یافته‌ها: در رسیدگی‌های داوری، از جمله چالش‌های مهم اصل دسترسی به عدالت می‌باشد، اما باید به این نکته اشاره کرد، هرچند داوری بر مبنای اراده آزاد طرفین ایجاد می‌شود، ولی اصول حاکم بر این رسیدگی‌ها القاکننده حاکمیت عدالت در این نوع رسیدگی‌ها می‌باشد. بسیاری از اصول و قواعد موجود در رسیدگی‌های قضایی در داوری نیز وجود دارد. علت اهمیت داوری و توجه طرفین اختلاف به حل و فصل موضوع از طریق داوری نیز از این مبنا نشأت می‌گیرد که داوری یکی از مهم‌ترین رفتارهای تأمین‌کننده عدالت در رسیدگی به اختلاف می‌باشد.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
نتیجه‌گیری: نهاد داوری با توجه به انصاف‌محوربودن، به دنبال اعمال عدالت صوری نمی‌باشد و چنانچه جلوه‌هایی از عدالت صوری در آن وجود دارد، جلوه‌های مزبور تحت حاکمیت اراده اصحاب دعوی قابل جرح و تعدیل می‌باشند.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/7/22 | پذیرش: 1400/11/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb