Hashemian Jazi M, Hashemi S H, Shams Natri M E. The Limits of Fundamental Rights and Freedoms with Crimes Against National Security in Terms of Islamic Criminal Law. MLJ 2021; 15 :725-735
URL:
http://ijmedicallaw.ir/article-1-1469-fa.html
هاشمیان جزی محدثه، هاشمی سیدحسین، شمس ناتری محمدابراهیم. حدود و ثغور حقوق و آزادیهای بنیادین با جرائم علیه امنیت ملی از نظر حقوق کیفری اسلام. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1400; 15
() :725-735
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1469-fa.html
1- گروه حقوق، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران،
2- گروه حقوق جزا و جرمشناسی، دانشگاه مفید، قم، ایران
3- گروه حقوق جزا و جرمشناسی، دانشگاه پردیس فارابی، قم، ایران،
چکیده:
زمینه و هدف: سازگاری و تطبیقدادن حقوق و آزادیهای بنیادین انسانی با مسائلی نظیر امنیت ملی یکی از دشواریهای هر نظام سیاسی و حقوقی است. با توجه به اهمیت بحث، مقاله حاضر درصدد است تا حدود و ثغور آزادیهای بنیادین با جرائم علیه امنیت ملی از منظر حقوق کیفری اسلام را مورد بررسی قرار دهد.
مواد و روشها: تحقیق حاضر از نوع بنیادی و نظری است. گردآوری مطالب مقاله حاضر نیز با بهرهگیری از کتب، مقالات و پژوهشهای صورت گرفته است.
یافتهها: عدم امنیت و مصونیت افراد از تهدیدات داخلی و خارجی، نمیتواند جامعهای آزاد و مبتنی بر حقوق بنیادین بشری را سامان ببخشد. فلسفه حاکمشدن حقوق کیفری در اسلام، برقراری امنیت برای همه شهروندان است که تحت عنوان امنیت ملی نیز خوانده میشود.
ملاحظات اخلاقی: پژوهش حاضر با در نظرگرفتن اصول ارجاعدهی، بهرهگیری دقیق و متناسب از منابع علمی و رعایت شیوهنامههای اخلاقی و علمی در بهرهگیری از منابع استفادهشده نگارش شده است.
نتیجهگیری: اتخاذ مواضع مجازاتگونه برای فعالیتهای مسلحانه و تروریستی، افراد محارب، باغی و شورشگر، تنها در راستای برقراری امنیت در جامعه اسلامی است. دستیابی به امنیت ملی نیازمند حقوق کیفری است. از این رو تزاحمی میان آزادیهای بنیادین و امنیت ملی در جامعه اسلامی وجود ندارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1400/7/10 | پذیرش: 1400/11/13