دوره 16، شماره 57 - ( 1-1401 )                   جلد 16 شماره 57 صفحات 630-615 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sedghi Sabet M, Mahmoudi A, Lorkojuri A, Dehghanzadeh S. A Look at Forensic Nursing and its Role in the Health System and the Criminal Justice System. MLJ 2022; 16 (57) :615-630
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1485-fa.html
صدقی ثابت میترا، محمودی امیررضا، لرکجوری عاطفه، دهقان‌زاده شادی. نگاهی به پرستاری قانونی و نقش آن در نظام سلامت و نظام عدالت کیفری. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1401; 16 (57) :615-630

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1485-fa.html


1- گروه حقوق، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران،
2- گروه حقوق، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
3- گروه پرستاری، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران،
چکیده:  
زمینه و هدف: آمار میزان جرائم خشونت‌آمیز نگران‌کننده است، اما موضوع مرتبط با پرستاری این است که هر یک از این جرائم حداقل یک قربانی نیازمند مراقبت دارد. پرستاران با قرارگیری در موقعیتی ایده‌آل برای شناسایی، تأیید و اثبات حقیقت می‌توانند بر نتایج تحقیقات قضایی و سلامت قربانیان تأثیرگذار باشند. از این ‌رو بایستی نقش آنان در نظام‌های سلامت و عدالت کیفری بررسی گردد.
روش: روش تحقیق در این پژوهش توصیفی ـ تحلیلی می‌باشد و گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه‌ای و با مراجعه به کتب و مقالات صورت گرفته است.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت منابع و اطلاعات، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
یافته‌ها: یافته‌ها حاکی از این است که پیامدهای خشونت، دو نظام قدرتمند سلامت و عدالت را به چالش کشانده و شکاف موجود بین این دو نظام که از عدم آگاهی مجریان قانون و کارکنان نظام سلامت از اصول حرفه‌ای یکدیگر و تداخل فرایندهای قضایی و بهداشتی درمانی سرچشمه می‌گیرد، در برخی موارد منجر به تضییع حقوق بیمارانی می‌گردد که به طور همزمان نیازمند این خدمات می‌باشند. بنابراین حل این مشکل مستلزم تلاشی مشترک بین متولیان سلامت و مراجع قانونی می‌باشد.
نتیجه‌گیری: در راستای ضرورت همکاری دو نظام عدالت کیفری و سلامت در برخی کشورها مفهوم پرستاری قانونی در زمینه یک نگرانی مشترک برای وضعیت قربانیان جنایات، متهمان و خانواده‌های آن‌ها با تلفیقی از علوم قانونی، مراقبت بهداشتی و عدالت کیفری شکل یافت. در کشور ما هم نیاز روزافزون به ارائه خدمات پرستاری قانونی در پاسخ به پیامدهای آسیب‌های‌ جنایی احساس می‌شود. بنابراین مطلوب است از کشورهای پیشرو در این زمینه الگوبرداری کنیم. به نظر می‌رسد که عنایت قانونگذاران در تعریف جایگاه پرستاران ‌قانونی، ترغیب قضات جهت بهره‌مندی از توانمندی‌های پرستاران و توجه سیاستگذاران آموزش‌ عالی برای راه‌اندازی رشته پرستاری قانونی امری ضروری بوده و می‌تواند راهگشای ارائه خدمات ارزنده‌ای در تحقق عدالت گردد.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/10/10 | پذیرش: 1401/2/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb