دوره 16، شماره 57 - ( 1-1401 )                   جلد 16 شماره 57 صفحات 585-570 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi H R, Naseri Moghaddam H. Investigating the Image Rights of Patients in Iranian Law and the Extent to which it is Observed in the Publication of Images of Covid-19 Patients in National Media News (Case Study of News Section 14 of One TV). MLJ 2022; 16 (57) :570-585
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1489-fa.html
محمدی حمیدرضا، ناصری مقدم حسین. بررسی حق تصویر بیماران در حقوق موضوعه ایران و میزان رعایت آن در انتشار تصاویر بیماران کووید-19 در اخبار رسانه ملی (مطالعه موردی بخش خبری 14 شبکه یک سیما). مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1401; 16 (57) :570-585

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1489-fa.html


1- پژوهشگر پسادکتری، گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، دانشکده الهیات و معارف اسلامی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
2- گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، دانشکده الهیات و معارف اسلامی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
چکیده:  
زمینه و هدف: با گسترش ارتباطات سلامت، توجه به حق تصویر بیماران در اطلاع‌رسانی‌های رسانه‌ای، اهمیت ویژه‌ای پیدا کرد. مقاله حاضر با هدف بررسی حقوقی تصویر بیماران در حقوق موضوعه کشور و اسناد پزشکی و میزان رعایت این حق در خبر 14 شبکه 1 رسانه ملی انجام شده است.
روش: در پژوهش حاضر در گام اول با روش توصیفی ـ تحلیلی و به صورت کتابخانه‌ای و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است و در گام دوم به روش تحلیل محتوای کمی و با جمع‌آوری داده‌ها از طریق کدگذاری متون تصویری، میزان نقض حق تصویر را در خبر 14 شبکه یک سیما بررسی شده است.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
یافته‌ها: با اینکه حق تصویر بیماران در حقوق موضوعه کشور و اسناد پزشکی به رسمیت شناخته شده و برای آن ضمانت‌های اجرایی تعریف شده، اما بر اساس نتایج حاصله از آزمون T، میانگین رعایت حق تصویر بیماران کووید-19 در بخش خبری 14 با سطح معناداری (002/0=sig) از سطح آزمون (05/0) کمتر است. بنابراین عدم رعایت حق تصویر بیماران کووید-19 در بخش خبری 14 اثبات شد.
نتیجه‌گیری: بر اساس حقوق موضوعه کشور تصویربرداری از بیماران در بیمارستان‌ها و انتشار آن، باید با اجازه بیمار و رییس بیمارستان باشد و نقض این حق، منجر به مسئولیت انتظامی، کیفری و مدنی خواهد شد. از طرفی بررسی بخش خبری 14 شبکه 1 نشان داد در مجموع یک سال پخش اخبار مرتبط با کرونا، در تصاویر اینسرتی، 45 درصد و در مصاحبه‌های خبری، 38 درصد، حق تصویر بیماران در این بخش خبری نقض شده است.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/10/14 | پذیرش: 1401/2/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb