دوره 16، شماره 57 - ( 1-1401 )                   جلد 16 شماره 57 صفحات 615-600 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Imanzadeh S, Asadloo M, Ranjbar R. The Effects of the Patient's Permission on the fall of the Doctor's Guarantee in Terms of Islamic Jurisprudence and Law. MLJ 2022; 16 (57) :600-615
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1510-fa.html
ایمانزاده صدیقه، اسدلو مرتضی، رنجبر رضا. آثار اذن بیمار در سقوط ضمان پزشک از نظر فقه و حقوق اسلامی. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1401; 16 (57) :600-615

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1510-fa.html


1- گروه الهیات و معارف اسلامی، گرایش فقه و مبانی حقوق (اندیشه امام خمینی (ره))، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
2- گروه حقوق خصوصی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
3- گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
چکیده:  
زمینه و هدف: بررسی ارتباط میان اذن بیمار و ضمان پزشک، از جمله مباحث مهم در فقه و حقوق اسلامی، از جمله در فقه پزشکی است که امروزه دیدگاه‌های متفاوتی را در این‌باره پدید آورده است. پژوهش حاضر به بررسی آثار اذن بیمار در سقوط ضمان و مسؤولیت پزشک از منظر فقه و حقوق اسلامی می‌پردازد.
روش: پژوهش حاضر از نوع کاربردی و شیوه جمع‌آوری اطلاعات نیز با روش اسنادی و کتابخانه‌ای، از جمله بررسی آثار و مکتوبات فقها و حقوقدانان صورت گرفته است.
ملاحظات اخلاقی: انجام پژوهش حاضر با ملاحظات اخلاقی، از جمله ارجاع‌دهی دقیق و علمی، رعایت اصول امانتداری و حفظ مالکیت معنوی نویسندگان اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
یافته‌ها: اذن بیمار و سقوط ضمان پزشک در فقه و حقوق اسلامی تابع قواعد و محدودیت‌هایی است که از جمله در بحث اذن بیمار، عدم تسلط مطلق انسان بر جسم و جان خویش و در بحث سقوط و یا عدم سقوط ضمان پزشک، چالش تخصص پزشکی در نزد فقهای قدیم و جدید محل بحث است. با این وجود ابهام‌زدایی از مسأله اذن و اهمیت‌قائل‌شدن به تخصص پزشکی و نظارت بر مداوای بیمارانی که شرایط استثنایی دارند، می‌تواند مشکلات مطرح‌شده در این زمینه را مرتفع نماید.
نتیجه‌گیری: شورای فقهی و پزشکی در جامعه اسلامی نیازمند نظارت بر فعالیت‌های پزشکان در موارد خاصی است که ممکن است درمان بیماران را با خطر مرگ مواجه سازد. اتخاذ قوانین سفت و سخت برای مقابله با پزشکانی که تخصص کافی ندارند و برخورد قانونی با پزشکانی که مدارج دانشگاهی را طی نکرده‌اند، بخش زیادی از چالش‌های مرتبط با اذن بیمار و سقوط ضمان پزشک را حل خواهد نمود.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/10/8 | پذیرش: 1401/1/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb