دوره 16، شماره 57 - ( 1-1401 )                   جلد 16 شماره 57 صفحات 885-900 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amerian S, Hamzeh Salarzaee A, Heidari Z. A Review on the Time of Ensoulment in the Fetus Based on Books and Traditions in Order to Use the Science of Embryology. MLJ 2022; 16 (57) :900-885
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1518-fa.html
عامریان شقایق، سالارزائی امیرحمزه، حیدری زهرا. بررسی موعد ولوج روح در جنین با اتکا بر کتاب و سنت و بهره‌گیری از علم جنین‌شناسی. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1401; 16 (57) :900-885

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1518-fa.html


1- گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، دانشکده الهیات و معارف اسلامی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
2- گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، دانشکده الهیات و معارف اسلامی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران،
چکیده:  
زمینه و هدف: مقاله پیش رو به دنبال پاسخ به این پرسش اساسی است که با عنایت به منابع دینی و تطبیق آن با علم جنین‌شناسی، موعد ولوج روح در جنین چه زمانی است؟ مدعا و فرضیه ما در خصوص پرسش اساسی این است که شانزده هفتگی در علوم پزشکی یا میانگین 5/4-4 ماهگی در متون دینی، اماره تغلیبی موعد ولوج روح تلقی می‌شوند، نه موعد قطعی و اجتناب‌ناپذیر آن. در منابع فقهی ـ حقوقی کنکاشی دقیق و به طور مفصل با بهره‌گیری از مشاوره متخصصان، در موعد این رخداد مهم یافت نگردید، به علاوه در اینکه موعد ولوج روح کم و بیش محل بحث و نظر است، شکی نیست و همین مطلب با توجه به یافته‌های نو به نوی جنین‌شناسی، ضرورت بحث را دو چندان می‌کند.
روش: پژوهش حاضر با روش تحلیلی ـ توصیفی و بهره‌گیری از داده‌های کتابخانه‌ای به نگارش درآمده است. به این ترتیب که نخست دیدگاه‌های موعد ولوج روح با تکیه بر آیات، روایات، نظریه فقها و حقوقدانان، طرح و سپس با تطبیق این داده‌ها به علم جنین‌شناسی، موعد ولوج روح مورد سنجش قرار می‌گیرد.
ملاحظات اخلاقی: پژوهش حاضر با رعایت اصول اخلاقی، امانتداری، صداقت و اصالت متون، تدوین گردیده است.
یافته‌ها: یافته‌ها حکایت از آن دارد که داده‌های اطلاعاتی مستخرج از متون دینی اعم از کتاب و سنت، با علم جنین‌شناسی در خصوص موعد ولوج روح در جنین که میانگین 4 تا 5/4 ماهگی می‌باشد، منطبق است.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که در هیچ یک از آیات قرآن، موعد ولوج روح بیان نگردیده است. از طرفی روایات اسلامی نیز در خصوص ولوج روح به سه دسته تقسیم شده، دسته‌ای با ذکر عدد، دسته دیگر با تأکید بر ماه و در نهایت دسته آخر روایات در ذیل تعیین دیه، به مراحل تکامل جنین اشاره کرده‌اند. از منظر علم جنین‌شناسی هفته شانزدهم بارداری، حرکات ارادی (کوئیکنینگ) در جنین تحقق می‌یابد که به نظر می‌رسد این رخداد با توجه به تطبیقات با متون دینی، اماره نسبتاً معتنابه موعد ولوج روح باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/11/2 | پذیرش: 1400/11/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb