دوره 17، شماره 58 - ( 1-1402 )                   جلد 17 شماره 58 صفحات 123-105 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aslani S, Seyed Mousavi M S, Hajipour Kondroud A. The Position of the Right to Health in the Constitution of the World Health Organization (WHO) and the Challenges of this Organization in Guaranteeing Health Rights. MLJ 2023; 17 (58) :105-123
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1575-fa.html
اصلانی سیاوش، سیدموسوی میرسجاد، حاجی‌پور کندرود علی. جایگاه حق بر سلامت در اساسنامه سازمان بهداشت جهانی (WHO) و چالش‌های این سازمان در تضمین حقوق سلامت. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1402; 17 (58) :105-123

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1575-fa.html


1- گروه حقوق عمومی، دانشکده حقوق و الهیات، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران.
2- گروه علوم پایه، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
3- گروه حقوق، دانشکده حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه، ارومیه، ایران.
چکیده:  
زمینه و هدف: یکی از زیرساخت‌های اصلی حق حیات که از مصادیق بارز حقوق بشر می‌باشد حق بر سلامت و بهداشت است که زمینه‌ساز تحقق دیگر نسلهای حقوق بشر در سطح جهان شناخته می‌شود، بدین‌ترتیب بهداشت انسانی هم می‌تواند تمتع از دیگر حقوق را تحت تأثیر قرار بدهد و هم از بی‌تفاوتی و نقض دیگر موازین حقوق بشر تأثیر پذیرد.
روش: این تحقیق از نوع نظری بوده و روش تحقیق به صورت توصیفی ـ تحلیلی می‌باشد. روش جمع‌آوری اطلاعات به صورت کتابخانه‌ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر ضمن رعایت اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
یافته‌ها: سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی به عنوان یک سازمان بین‌المللی عام و تخصصی در بسیاری از مأموریت‌ها و اهداف خود در زمینه بهداشت انسانی کامیاب بوده و در آن موضوعات و مناطقی که اهداف یا سازمان بهداشت جهانی فرصت تحقق یا پیشروی نیافته باید موانع تحقق این آرمان‌ها را در فقر، بیسوادی، بیکاری، رکود، فساد، تبعیض و فقدان دموکراسی در برخی از جوامع و کشورها جستجو کرد.
نتیجه‌گیری: سازمان بهداشت جهانی برای فائق‌آمدن بر مشکلات پیش رو باید با ابزار افزایش آگاهی ملت‌ها به تدریج دولت‌ها را تشویق به تعامل و همکاری برای ارتقای سطح بهداشت بشریت بنماید تا سریع‌تر به اهداف عالی و انسانی خود دست یابد.
 
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1401/9/19 | پذیرش: 1401/12/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb