دوره 17، شماره 58 - ( 1-1402 )                   جلد 17 شماره 58 صفحات 371-357 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Davoudi Garmarodi H, Lashkari Azar S, Shokati Ahmadabad Z. Protection of Defendant's Rights in the Access to Justice for Disabled Children against Domestic Violence; Challenges and Solutions. MLJ 2023; 17 (58) :357-371
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1600-fa.html
داودی گرمارودی هما، لشکری آذر سجاد، شوکتی احمدآباد‌ زهرا. تضمین «حق دادخواهی کودکان توانخواه» در برابر خشونت خانگی؛ چالش‌ها و راهکارها. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1402; 17 (58) :357-371

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1600-fa.html


1- گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.،
2- گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.،
3- گروه حقوق کیفری، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، پردیس کیش، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
چکیده:  
زمینه و هدف: در جامعه امروز، خشونت خانگی به عنوان یکی از مشکلات اجتماعی بسیار شایع است و کودکان نیز از این خشونت‌ها به شدت تحت تأثیر قرار می‌گیرند. بنابراین تضمین حق دادخواهی کودکان توانخواه در برابر خشونت خانگی بسیار حائز اهمیت است.
روش: این مقاله از نظر هدف کاربردی است و چالش‌های موجود در این زمینه از طریق روش توصیفی ـ تحلیل و با استفاده از ابزار کتابخانه‌ای بررسی شده و راهکارهایی برای حفظ حقوق کودکان قربانی خشونت خانگی ارائه شده است.
ملاحظات اخلاقی: در تمام مراحل نگارش پژوهش حاضر، ضمن رعایت اصول متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
یافته‌ها: از جمله راهکارهای پیشگیری از خشونت خانگی علیه کودکان توانخواه و تأمین عدالت برای قربانیان که در این مقاله ارائه شده است، عبارت است از تدارک آموزش‌های ویژه برای کودکان توانخواه و کارکنان حوزه دادگستری، افزایش آگاهی عمومی، حذف یا اصلاح قوانین خشونت‌زا، لزوم دسترسی به داده‌های آماری تفکیک‌شده، تضمین دسترس‌پذیری و همسان‌سازی متعارف در برنامه‌های حمایتی و بازدارنده، پیروی از توصیه‌های کمیته حقوق افراد دارای معلولیت به کشور‌های عضو، حضور سازمان‌های مردم‌نهاد و حل‌ و فصل اختلافات به صورت بر‌خط که در متن مقاله بدان پرداخته شده است.
نتیجه‌گیری: به طور کلی، تضمین حق دادخواهی کودکان توانخواه در برابر خشونت خانگی نیازمند همکاری و هماهنگی بین دولت، جامعه و خانواده‌ها است. با اجرای راهکارهای مناسب، می‌توان این حق را برای کودکان قربانی خشونت خانگی تضمین کرد و از آن‌ها در برابر تأثیرات منفی این خشونت‌ها محافظت کرد.

 
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1401/11/14 | پذیرش: 1402/2/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb