دوره 17، شماره 58 - ( 1-1402 )                   جلد 17 شماره 58 صفحات 453-441 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghalavand G, Shekarchizade M, Jalilian M. The Necessity of Implementing Psychological Interventions during Incarceration and Post-Departure Care. MLJ 2023; 17 (58) :441-453
URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1623-fa.html
قلاوند قیصر، شکرچی‌زاده محسن، جلیلیان مهدی. ضرورت اجرای مداخلات روان‌شناختی در دوران حبس و مراقبت بعد از خروج. مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی. 1402; 17 (58) :441-453

URL: http://ijmedicallaw.ir/article-1-1623-fa.html


1- گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی، دانشکده حقوق، الهیات و معارف اسلامی، واحد نجف‌آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف‌آباد، ایران،
2- گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی، دانشکده حقوق، الهیات و معارف اسلامی، واحد نجف‌آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف‌آباد، ایران
چکیده:  
زمینه و هدف: پیشگیری از تکرار جرم بعد از تحمل مجازات نقش مهمی در سلامت و امنیت جامعه دارد، تحقق این امر مستلزم ارائه مداخلات همه‌جانبه جهت اصلاح و درمان بزه‌کاران است. اصلاح و درمان بزه‌کاران در طول دوران تحمل مجازات و مراقبت بعد از خروج از منظر قانونگذار مورد توجه بوده است. با توجه به اهمیت این موضوع در این پژوهش به بررسی ضرورت اجرای مداخلات روان‌شناختی در دوران حبس و مراقبت بعد از خروج پرداخته شده است.
روش: این پژوهش از منظر هدف در زمره پژوهش‌های نظری و از نظر روش‌شناسی توصیفی می‌باشد. روش جمع‌آوری اطلاعات به روش کتابخانه‌ای با مراجعه به متون تخصصی و پژوهش‌های پیشین انجام شده است.
ملاحظات اخلاقی: در پژوهش حاضر جنبه‌های اخلاقی مطالعه کتابخانه‌ای شامل اصالت متون، صداقت و امانتداری رعایت شده است.
یافته‌ها: نتایج نشان داد: 1ـ تشخیص اختلالات روان‌شناختی و مداخله به‌هنگام حین و پس از خروج؛ 2ـ ارائه مداخلات روان‌شناختی خانواده محور جهت افزایش حمایت اجتماعی و کاهش تعارضات؛ 3ـ تمرکز بر حرفه آموزی حین و پس از خروج سه بستر مناسب جهت ارائه مداخلات روان‌شناختی می‌باشند که نقش بسیار مهمی در کاهش تکرار جرم دارند.
نتیجه‌گیری: در مجموع می‌توان نتیجه گرفت که ظرفیت‌های زیادی در زمینه تشخیص و درمان بزه‌کاران حین و پس از خروج وجود دارد، همچنین لازم است که با ارائه مداخلات خانواده‌محور، مشاوره مسیر شغلی و حرفه‌آموزی به بزه‌کاران حین و پس از خروج بستر پذیرش اجتماعی و اشتغال‌پذیری آن‌ها فراهم گردد. با اجرای این برنامه‌ها می‌توان تا اندازه زیادی از تکرار جرم پیشگیری کرد، بر این اساس پیشنهاد می‌شود که برنامه‌ریزان امر به این یافته‌ها توجه داشته باشند.

 
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1401/11/20 | پذیرش: 1402/3/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی حقوق پزشکی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Medical Law Journal

Designed & Developed by : Yektaweb